Es Trenc droomstrand op Mallorca

Es Trenc
Es Trenc door velen bestempeld als het droomstrand en het paradijs op Mallorca trekt steeds meer bezoekers. Iedereen wil naar dit fantastische strand en daar ligt nou net het probleem. De gemeente Campos vreest voor de zomer een groot probleem en probeert de verkeer- en parkeerchaos op te lossen. De chaos wordt vooral gevreesd bij Ses Covetes, de westelijke toegang tot het super strand Es Trenc. In de afgelopen jaren, was het probleem niet zo ernstig, omdat vindingrijke mensen een tweetal particuliere grondstukken als parkeerplaatsen exploiteerden, de gemeente Campos verbood dit echter en nu heeft men in dit seizoen ongeveer 1000 parkeerplaatsen minder. Direct moeten nu blauw gemarkeerde parkeerplaatsen zorgen voor 400 extra parkeerplaatsen, dat is natuurlijk niet genoeg. De gemeente doet nu een beroep op diverse toeristische instellingen, om met een oplossing te komen, anders zal de toegangsweg worden gesperd op het moment dat de officiële parkeerplaatsen vol zijn. op lange termijn zal wellicht grond moeten worden gekocht, of eigenaren onteigent. 
Het strand van Es Trenc gelegen in de buurt van Colonia de Sant Jordi  is een van de beroemdste stranden van Europa. Met zijn witte zand en turquoise wateren geeft hij veel bezoekers het gevoel van een Caribische sfeer, zelfs als de palmbomen ontbreken. Speciaal voor de fans van het naaktstrand is Es Trenc dankzij de afgelegen ligging en uitgestrektheid erg populair. Wie tijdens zijn vakantie naakt wil zwemmen en zonnen moet naar Es Trenc, zelfs niet naturisten besluiten vaak hun kleding te laten vallen en te genieten van de vrijheid op het strand van Es Trenc.

Zelfs op een bewolkte dag zijn er veel toeristen.
Het strand moet het nog steeds hebben van zijn legendarische naam, een jonge toeriste wat het als volgt samen: "het strand is mooi maar we hadden niet over het hele eiland moeten rijden. Nou, we hebben Es Trenc tenminste nu gezien"