Beach clubs Mallorca

Port Verd del Mar
Naast de traditionele Chiringuitos (strandbars) en eenvoudige strand restaurants zijn er in Mallorca steeds meer elegante lounges en clubs aan de kust. Hieronder zal ik er vijf voor u opnoemen, met verschillende concepten. Het gaat hierbij niet alleen om ligstoelen, strand, zwembad, maar ook om de superieure niveau van dienstverlening, op particuliere terreinen en de uitnodigende sfeer. Ook diverse evenementen en culinaire hoogtepunten zijn een onderdeel van het concept.


  • Purobeach opgericht door de Zweed Mats Wahlström in Cala Estancia (C /. Pagell) is zoiets als de moeder van alle strandtenten en heeft nu vestigingen in Barcelona en in de Verenigde Arabische Emiraten. Mallorcaanse ondernemers hebben de club overgenomen en vervolgen hun expansie wereldwijd. Dagelijks kunt u in de club uit uw dak gaan, van 14 uur tot de chill-out, wisselende dj's en BBQ voor 35 euro.
  • Mood Beach, ten onrechte is club Mood Beach in Costa d’en Blanes (Ctra. Andratx, km11), vooral populair bij Britten. De locatie is werkelijk prachtig. Onlangs ter ere van het achtjarige jubileum werd de club nog eens extra uitgedost.  Op het feest met diner show en een uitgebreid buffet, werd de gasten getrakteerd op gamba's en diverse vleesgerechten. Populair in Mood Beach zijn de zondagse lunch, evenals elke vrijdag gehouden salsa avond. Gasten zijn ook van harte welkom voor een drankje of een kop koffie.
  • Nikki Beach:  niet alleen in Miami, St. Tropez, Ibiza of St. Barth, is er de Nikki Beach, maar nu ook alweer twee jaar op Mallorca in Magaluf aan de Avenida Notario Alemany Antoni 1 in Magaluf. De plaats eerder alleen bekend bij feestvierende Britten, heeft daardoor het niveau weten te verhogen. Bij het publiek zijn vooral de thema evenementen erg populair. Een zwembad, strandstoelen en parasols en zelfs een boot shuttle is aanwezig.
  • Port Verd del Mar, tussen Costa dels Pins en Cala Millor vindt u Port Verd del Mar, gelegen in de urbanisatie van Port Verd (Ronda del Sol Ixent). De voormalige Berlijnse top restaurateur Hubert Lehmann en zijn vrouw Tetyana, hebben het restaurant al snel omgetoverd tot een magneet voor fijnproevers. "We zijn meer restaurant dan Beach Club", zegt de gastheer, maar er is een privéstrand en ankerplaatsen voor boten.  De verse mediterrane gerechten van chef-kok Manfred Dieler bevat delicatessen zoals "Surf & Turf" (kreeft en biefstuk), fijne tonijn carpaccio of gewoon Iberische ham. Verse vis en een vleugje raffinement zijn ook onderdeel van het concept.
  • Nassau Beach, aan Palma's stadsstrand Can Pere Antoni (Paseo Portixol), kent een fantastisch uitzicht. Geëxploiteerd reeds enkele jaren door hotelier Guenther Aloys van het Tiroler skioord Ischgl. Het gaat er echter op Mallorca eerder rustiger aan toe, afgezien van de strandevenementen.