Boerenmarkten Mallorca 2019

Muro, Fira de Sa Carabassa, van 08 tot 10 november 2019. In november staat de pompoen centraal in Muro.
De competitie voor de grootste pompoenen vindt plaats op zondagmorgen. De pompoenen worden na soort gewogen. Op meerdere plaatsen in het dorp bieden de gastheren ook pompoengerechten aan. Beoordeeld wordt de lokale pompoen variëteit,  waarvan het vruchtvlees als bijzonder smakelijk wordt beschouwd. Afhankelijk van de grond, zorg en groei weegt deze vrucht 20 tot 100 kilo.
Daarnaast worden reuzenpompoenen gewogen. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit Catalonië en kunnen tot 275 kilo wegen.  Ze zijn zo groot dat ze alleen door meerdere mannen met vorkheftrucks kunnen worden verplaatst.

Inca, Dijous Bo, 15 november 2019. Eenmaal per jaar gaat bijna de helft van de inwoners van Mallorca naar Inca. Wanneer daar de de "Dijous Bo" wordt gevierd, dan groeit Inca in het centrum van Mallorca uit tot hoofdstad. Honderdduizenden bezoekers komen naar de grootste herfstmarkt van het eiland. De Dijous Bo is een mix van agrarische beurs, markt, boerenkunst en kermis. Natuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan de lokale producten zoals: chorizo ​​Sobrassada, de bloedworst Butifarró, wijnen uit de streek van Binissalem, Consell en Porreres, groenten en gewassen uit de streek rond Sa Pobla, Mallorcaanse olijfolie, honing en kruiden evenals aardewerk uit Portol en Sat. Cabaneta, mondgeblazen glas uit Campanet en Algaida. Natuurlijk lederwaren gemaakt in Inca.
Muziek en gastronomie ontbreekt niet op Dijous Bo.

Caimari, Fira de S'Oliva, 16 en 17 november 2019.  In het dorp Caimari vindt één keer per jaar de olivenbeurs plaats (Fira de S'Oliva). Hier worden de oogst en de verdere verwerking van de groene vruchten gevierd. U kunt daarbij diverse olijf-en olijfolieproducten proberen. Er is een onderhoudend bijprogramma. Het evenement trekt altijd veel bezoekers.

18 november Llubí, Fira de la Mel. Zoete verleiding in Llubí. De belangrijkste dag van de Fira de la Mel in Llubí is zondag 19 november. Vanaf 10 uur gaat het op de Plaça de la Carretera om honing, de verwerking en het gebruik ervan. U kunt o.a. bijenwas, honing en kaarsen kopen.

Mancor de la Vall, Fira de l'esclata Sang, 24 en 25 november 2019.  Aan de voet van het Tramuntana gebergte, vindt elk jaar in november de paddenstoel beurs plaats. De restaurants in het dorp serveren ook speciale champignonschotels.