Cala Millor

Cala Millor
Cala Millor ligt aan de oostkant van Mallorca aan één van de mooiste baaien van het eiland. Door het uitgestrekte witte zandstrand en het heldere water is dit een aangename plek om uw vakantie door te brengen. De lange boulevard met winkeltjes nodigt uit voor een heerlijke wandeling. Ook in het gezellige autovrije centrum zijn verschillende winkeltjes, restaurants en een aantal bars voor het avond vertier te vinden.  
Stelt u zich eens voor dat u binnen drie uurtjes aan de witte stranden ligt, in één van de mooiste baaien van het eiland Mallorca. Dit kan in Cala Millor, dat aan de oostkant van Mallorca ligt. Cala Millor is met zijn 850 meter lange en veertig meter brede strand zeker niet de grootste plaats in Mallorca, maar wel één van de gezelligste en rustigste. De vele terrasjes, de boulevard vol met winkeltjes, boottochtjes, (water)sportmogelijkheden en het wandel- en natuurgebied is zeker een vakantie waard. Cala Millor is al jarenlang favoriet onder West-Europese toeristen. Wilt u een rustige vakantie, maar met toch genoeg gezellige bezigheden? Dan bent u bij Cala Millor aan het goede adres!
Cala Millor bestaat grotendeels uit grote vakantiehuizen met maar een paar honderd vaste inwoners. In de vakantietijd is het een stuk drukker.

Cala Millor heeft een exotisch strand van wel twee kilometer lang. Witte stranden met helder blauw water is het kenmerk van deze plek. Maar wanneer u verder het binnenland intrekt komen groene heuvels u tegemoet. Ideaal voor een wandeling en wat ook ideaal is, is de reistijd. De vliegreis bedraagt niet meer dan twee uur en vijftien minuten. Vanaf het vliegveld 'Palma de Mallorca Saint Joan', is het 59 kilometer tot de plaats van bestemming. Dit is ongeveer één uur en tien minuten.

Het openbaar vervoer in en rond Cala Millor is erg flexibel. De bussen rijden zo'n twee of drie keer per uur. Er zijn goede verbindingen met plaatsen rondom en grotere steden, zoals: Palma. Deze stad is trouwens ook een bezoekje waard. Naast de bussen rijdt er ook een toeristentreintje rond. Deze gaat wel maar één keer in het uur en rijdt alleen van april tot en met oktober. En voor als u de bus mist: taxi's rijden er ook genoeg.
Cala Millor is gezellig door alle restaurantje en terrasjes. Op de boulevard en verder in de plaats bevinden zich wel veertig eetgelegenheden, waaronder: Chinese restaurants, pizzeria's en hamburgerrestaurants. Verder kent Cala Millor nog zo'n 23 barretjes. Deze variëren ook van Engelse pub tot Duitse bars. Voor een avondje feesten heeft Cala Millor nog een eigen discobar.

Cala Millor is niets meer dan een klein en rustig badplaatsje in een rustige omgeving, maar hierdoor is het zeker niet onaantrekkelijk. Integendeel zelfs, het zal u verbazen hoeveel er te doen is in dit plaatsje. Zoveel activiteiten, voor elk wat wils. U kunt genieten van het prachtige heldere water met een boottocht of u kunt Cala Millor verkennen door middel van een rondritje per paardenkoets. Deze zijn geschikt om een eerste indruk van het kleine plaatsje te krijgen. Om nog meer cultuur te proeven kunt u ook een auto huren en Cala Millor en de prachtige omgeving verkennen.

Er zijn talloze mogelijkheden om sportief in de weer te zijn. Wat dacht u van tennis, paardrijden, minigolf, voetbal, waterfietsen, duiken, skeeleren of fitnessen? Maar dan is er ook nog de echte sport voor de vrouwen: winkelen. In Cala Millor zijn winkeltjes in overvloed op de lange boulevard of in het autovrije centrum. En even bijkomen van alle sportieve activiteiten? Dat kan heel gemakkelijk op het strand. Er worden namelijk van april tot en met oktober ligbedden en parasols verhuurd. Het prachtige witte strand loopt geleidelijk af, perfect dus voor de kinderen.

Cala Millor denkt ook nog aan de kinderen. Zoals gezegd zijn er veel sportactiviteiten te doen waaronder ook duiken. Hiervoor is zelfs een duikschool, waar u en de kinderen terecht kunnen. Verder kunnen de kinderen hun gang gaan in de speeltuin of racen op de skelterbaan. Trampolines zijn ook aanwezig, net zo goed als pony's, waar zij een ritje op kunnen maken. Het Safaripark laat ze ook hun ogen openen. Cala Millor is naast zijn imago als rustig en oogverblindend plaatsje ook een kinderparadijs.