Mallorca 2022, informatie en bezienswaardigheden

Port de Soller
De zon schijnt op het eiland bijna continu.  Mallorca is er eigenlijk voor jong tot oud. Iedereen kan genieten van het prachtige eiland.  Zon, zee en strand, maar ook de genieters van cultuur en natuur komen aan hun trekken. Voor de jongeren is het een waar paradijs, uitgaans mogelijkheden zijn er teveel om op te noemen. Bars, discotheken, clubs , het Megapark in Arenal /Balnerario 5 huldigt de slogan "Just when you think You've seen it all.  Rustzoekers of sportievelingen, voor iedereen is er plaats.
Met een oppervlakte van ongeveer 3640 km ² eiland Mallorca is het grootste van de eilandengroep Balearen, die verder bestaat uit Formentera, Ibiza, Menorca, en vele kleinere, veelal onbewoonde eilandjes.  Mallorca ligt tussen 39 ° en 40 ° noorderbreedte in het westelijke Middellandse Zee ongeveer 200 kilometer uit de kust van Spanje en ongeveer op gelijke afstand van Afrika.   De Geografie van Mallorca is zeer interessant.

Serra de Tramuntana
Puig Major



Deze bergketen strekt zich uit tot het westen en noordwesten van Dragonera tot Cap de Formentera over een lengte van ongeveer 90 kilometer en een breedte van ongeveer 15 kilometer.
Het gebergte bevat ongeveer 25% van de totale oppervlakte van het eiland.
Hier is de Puig Major, de hoogste bergtop van 1445 meter op het eiland. De op een na hoogste piek wordt bereikt door de  Maçanella en is  1348 meter.

Serres de Levante
Het landschap in dit laaggebergte heeft minder reliëf  dan in de Serra Tramuntana. Maar ook hier zijn er een aantal steile rotsachtige hellingen. Het hoogste punt Puig de Morey bedraagt slechts een relatief lage 562 meter.