Naturisme op Mallorca

naturisme Mallorca
Het eiland Mallorca is een paradijs voor nudisten. Nog steeds hoor je mensen zeggen dat naturisme niet is toegestaan in Spanje. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om zich naakt te bruinen en te zwemmen. Reeds ten tijde van Franco bestond er naturisme, de lokale bevolking  genoot de vrijheid bij Es Trenc.
Naturisme stranden op Mallorca: Calla Fornells / Gaia Majo, de ligging van deze baai is ideaal, zowel in de buurt van Paguera en Palma . Slechts een wandeling van zo'n 30 minuten door het bos bringt u naar deze ideale plek, om in afzondering naakt te zonnen en te zwemmen. Het vlakke strand ligt volledig ten midden van bomen, in de late middag zal de schaduw overheersen. Er heerst een aangename rust. Er is overigens ook een rotsplateau, waar je tot zonsondergang kunt genieten van de zon op je huid.  Het plateau heeft meer rotsen, waarachter u zich kunt terugtrekken. Zolang de baai moeilijk te vinden is en slechts met de auto kan worden bereikt, blijft het vermoedelijk slechts voor de echte naturisten voorbehouden. Het strand is geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het water zeer vlak en ondiep is, kan  men hier heel goed spelen in het water. 
Es Trenc Mallorca
Het strand van Es Trenc gelegen in de buurt van Colonia de Sant Jordi  is een van de beroemdste stranden van Europa. Met zijn witte zand en turquoise wateren geeft hij veel bezoekers het gevoel van een Caribische sfeer, zelfs als de palmbomen ontbreken. Speciaal voor de fans van het naakt strand is Es Trenc dankzij de afgelegen ligging en uitgestrektheid erg populair. Wie tijdens zijn vakantie naakt wil zwemmen en zonnen moet naar Es Trenc, zelfs niet naturisten besluiten vaak hun kleding te laten vallen en te genieten van de vrijheid op het strand van Es Trenc. Playa es Caragol is alleen bereikbaar over zee of door middel van een lange wandeling over de rotsen. Maar  het is de moeite waard. Mensen die graag de eenzaamheid verkiezen houden van dit paradijs. Veel vakantiegangers proeven hier, in deze prachtige omgeving, vaak voor het eerst aan naturisme. Hier heb je natuurlijke stranden, ver van de bewoonde wereld. Op Playa es Caragol kan niemand zich verstoppen, om nudisten te bespieden. Hierdoor is Playa es Caragol uitermate geschikt voor beginners.