Paguera familiebestemming op Mallorca


Paguera
Paguera of ook wel Peguera is één van de bestemmingen die erg geschikt is voor families en gezinnen die op vakantie willen gaan naar Mallorca. De plaats is in verhouding rustig en het uitgaansleven is niet zo heftig als in andere plaatsen. Voor kinderen is het strand ideaal. Dit is mooi, lang en breed. De zee is helder en loopt langzaam af naar dieper water waardoor kinderen lekker kunnen spelen en u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken. Paguera is een vrij rustige badplaats met een langgerekt centrum en het heeft een grillige kustlijn. Er bevinden zicht twee baaien en 4 stranden. Paguera ligt aan de zuidwestkust van Mallorca even ten westen van Santa Ponsa.
In het centrum zijn leuke restaurantjes en dansgelegenheden, grote discotheken zijn er niet te vinden. Paguera is lekker centraal gelegen waardoor u een perfect uitgangspunt heeft om allerlei dingen te ondernemen op Mallorca. Paguera kunt u ook met de bus bereiken, u neemt hiervoor vanuit Palma lijn 102 of 104.  Via het centrum gaat regelmatig een bus naar Santa Ponsa, Magaluf en Palma Nova.
Paguera was niet lang nog geleden een visserskolonie. In de jaren 60 werd begonnen met de eerste accommodaties. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot de huidige vakantieplaats met mooie zandstranden, leuke winkeltjes en uitgaansmogelijkheden in het centrum.
Het centrum en de promenade bieden diverse eetgelegenheden, waaronder enkele pizzeria's, chinese restaurants, barretjes, Duitse bierstuben. Natuurlijk kunt u ook een wijntje nemen met een "tapa", kleine hapjes met vlees of vis.