Porto Colom een unieke bestemming op Mallorca


Gelegen aan de oostkust van Mallorca en een van de grote charmes van het eiland. Porto Colom, is  altijd al een unieke bestemming voor toeristen. Een natuurlijke creatie die nu de thuisbasis is van 4000 mensen, ondanks een verdubbeling van de bevolking in de zomer maanden. Gecategoriseerd als een populaire bestemming voor toeristen  en een groot symbool van trots voor de lokale bewoners van  Porto Colom.   De ontwikkeling van de haven begon in de achttiende eeuw als een toevluchtsoord voor boten, maar  vanaf de 60’er jaren werden diverse hotels en appartementen gebouwd. Vandaag de dag heeft Portocolom nog steeds zijn traditie en natuurlijke schoonheid behouden, ondanks dat het is aangepast aan de toeristische sector om het gemak van de bezoekers te ondersteunen.
Porto Colom is een rustig dorp aan de zuidoostkust van het eiland Mallorca. Het is gelegen aan een rustige baai, en is volgens de verhalen de geboorteplaats van Columbus. Toeristen kunnen hier genieten van hun welverdiende rust. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de haven of door het oude gedeelte van het dorp.
Het prachtige plaatsje Porto Colom ligt rondom een grote baai en is een van de beste natuurlijke jacht- en vissershavens van Mallorca. Porto Colom is een van de meest pittoreske plaatsjes van het eiland. De vuurtoren, die werd gebouwd in 1860, siert de kust en maakt het plaatje compleet.