Hostels wandelaars Mallorca

 Can Boi (Deià)
Hostels wandelaars Mallorca 2018 steeds populairder. Wandelaars behoren tot de trouwste gasten van de hostels in het Tramuntana gebergte op Mallorca.
De eilandsraad presenteerde met gepaste trots de cijfers: in drie jaar tijd heeft men een groei weten te bereiken van 41% en maakten 25.000 bezoekers gebruik van een van de vijf hostels van de eilandsraad.
De Eilandsraad exploiteert in het Tramuntana gebergte de hostels: Can Boi (Deià), Muleta (Sóller), Tossals Verds, Son Amer (beide Escorca) en Pont Romà (Pollença), maar er staan meer hostels ter beschikking op het eiland.
Het meest populair bij wandelaars zijn Son Amer in Escorca en Can Boi in Deià. De Eilandsraad heeft aangekondigd te blijven investeren in deze trekkershutten en wellicht meerdere hostels te privatiseren.
Op Mallorca zijn meer dan twintig van deze hostels of trekkershutten, de meeste zijn gelegen in het belangrijkste wandelgebied in het Tramuntana gebergte, maar ook op het schiereiland Levante bij Alcudia en  in het binnenland van het eiland zijn er verschillende.
Nog een tip: reserveer vroegtijdig, prijzen per nacht variëren tussen 6 en 40 euro.