Palma de Mallorca stedentrip

Palma de Mallorca 2018 is als stedentrip steeds aantrekkelijker. Altijd een reis waard? De hoofdstad Palma van het eiland Mallorca heeft zich met succes gericht op de stedentrip. Er waait een nieuwe wind in de toeristische  promotie van Palma de Mallorca. Het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Mateo Isern stelt zich tot doel om Palma tot een populaire stedentrip bestemming te maken.
Belangrijk de stedentrips zijn niet seizoensgebonden. Palma de parel in de Middellandse zee is 365 dagen per jaar een aantrekkelijke bestemming. Momenteel wordt een promotie campagne gestart, aangezien de publieke middelen beperkt zijn, verwacht men ook initiatieven van particulieren en bedrijven.
De gasten die naar Palma komen, kunnen genieten van een moderne stad met klassieke trekjes.  Ten eerste is er de oude stad met zijn smalle steegjes, prachtige paleizen en schilderachtige patio's. Bijzondere gebouwen zijn: de kathedraal, de zeehandelsbeurs  La Lonja en het kasteel Bellver. Wie geïnteresseerd is in cultuur komt volledig aan zijn trekken in Palma, vele galeries en musea tonen bijvoorbeeld moderne en hedendaagse kunst. Er zijn vele kunst- en muziekevenementen in Palma, maar ook sportevenementen weten de aandacht te trekken.
Culinaire liefhebbers en shoppers krijgen waar voor hun geld. De stad is vooral tijdens de Kerstperiode feestelijk verlicht. Alles is er op gericht om passie voor Palma op te wekken, of u nu zit op een van de vele terrassen, slentert over de markt , wandelt in de smalle steegjes of een bezoek brengt aan de trendy wijk van Santa Catalina, iedere gast zal zijn Palma ontdekken en het zal hem niet meer los laten.