Mallorca veel meer dan alleen zon en strand

grotten van Drach
Steeds meer buitenlandse toeristen, maar ook toeristen van het Spaanse vasteland komen niet alleen voor de zon en het strand naar Mallorca. Ze zijn op zoek naar nieuwe ontdekkingen, de cultuur en de gastronomie.
Mallorca biedt voor elk wat wils, natuurlijk zal de zonaanbidder volledig aan zijn trekken komen, maar ook de natuur- en cultuurliefhebber, de sportieveling en de culinaire genieter, zelfs als u wilt shoppen kun u terecht op het eiland Mallorca. Daarnaast biedt het eiland natuurlijk voor elke jongere 24 uur per dag vermaak.
's Avonds zijn er verschillende shows, die voor plezier zullen zorgen in de Mallorcaanse nacht, daarnaast zijn er de vele grote disco's en clubs. In het complex Son Amar (Ctra Palma – Soller, Km 10.8) worden diverse evenementen gehouden, waaronder dinershows.
Genieten van de natuur kunt u van noord tot zuid en van oost tot west. Breng een bezoek aan een van de diepe ondergrondse grotten, informeer naar de inheemse soorten in parken zoals de Galatzó Puig, vol natuur en activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Het Parc Natural de s’Albufera in het noorden van het eiland is een bezoek waard evenals de Botanische Tuin van Sóller. Maak een sprong naar het magische eiland Cabrera met zijn mix van geschiedenis en natuur. U kunt ook nog een bezoek brengen aan het Mallorca Planetarium de Costitx.
Kleine kinderen houden van het strand, maar het Marineland is een interessant dolfinarium en maritieme dierentuin. Het Katmandú park in Magalluf is een pretpark dat zorgt voor een hoogtepunt voor jong en oud tijdens hun vakantie op het eiland Mallorca.
La Granja de Esporles is een van de andere plaatsen die u kunt bezoeken, hier wordt vooral het verleden van de inwoners van Mallorca getoond in combinatie met de prachtige architectuur en de natuur. De familie Seguí eigenaar van het landgoed heet u van harte welkom. De huidige Spaanse Koning Felipe, bracht op 5 augustus 2013 samen met zijn echtgenoten en kinderen een bezoek aan La Granja. Interessant voor kinderen is ook het Palma Aquarium, een marine park met meer dan achtduizend dieren van 700 verschillende soorten.
Op het eiland Mallorca kunt u ook op cultureel gebied nog voldoende beleven, breng een bezoek aan een van de musea in bijvoorbeeld Palma,zoals het el Museo de Es Baluard (moderne kunst). In Valldemossa het museum municipal de Valldemossa en het Chopin museum.