Supermarkten Mallorca

Er zijn tal van supermarkten op Mallorca, van groot tot klein en van goedkoop tot duur. Vooral in de toeristische gebieden, waar u naast het strand hoofdzakelijk hotels en restaurants vindt, is het best wel moeilijk om een grote supermarkt met redelijke prijzen te vinden.
Hieronder vindt u echter een overzicht van de beste supermarkten met lage prijzen. In principe zijn er drie grote supermarktketens op Mallorca: Carrefour, Eroski en Mercadona, plus een paar kleinere als Dia, Alcampo en Hipercor. Daarnaast zijn er de discounters Lidl en Aldi zij hebben meerdere filialen op het eiland, hier koopt u veel van de bekende producten die u ook in Nederland en België kunt kopen, maar ook typisch Spaanse producten. Als u echt op zoek bent naar een grote supermarkt, kunt u deze het beste vinden in Palma, de drie grote Carrefour supermarkten vindt u in het westen, noorden en oosten van de stad. Hoewel ze niet even groot zijn is het aanbod overweldigend. Fruit, groenten, vlees en zelfs alcohol zijn redelijk geprijsd. Echt duur op Mallorca zijn slechts enkele graan producten en zuivel. Het beste bereikbaar is Carrefour Porto Pi in de directe omgeving van de haven. Toch zult u over het algemeen over een auto moeten beschikken. De supermarkten in de toeristische plaatsen als Cala Millor of Cala Ratjada, zijn niet alleen zeer schaars, maar ook gemiddeld veel duurder, ook vanwege de grotere afstand naar Palma. De beste optie is meestal nog de keten Eroski, die ook filialen heeft in Cala Millor en Cala Ratjada. U vindt ze in de woonwijken weg van de hotels.
Het slechtste alternatief zijn de Spar supermarkten, ze bevinden zicht meestal in de buurt van het strand, hun aanbod is beperkt en de prijzen zijn soms extreem hoog. Voor een liter cola betaalt u zo'n € 3,- en de prijzen zijn te vergelijken met het prijsniveau in een tankstation aan de snelweg.