Cala Major voorstad van de hoofdstad Palma de Mallorca

Cala Major (Cala Mayor) is een voorstad van de hoofdstad Palma de Mallorca. Gelegen in het zuidwestelijke deel van Palma. Cala Major was ooit de ontmoetingsplaats van de jetset en de artistieke wereld op het Balearen eiland.
Naast de vele bezienswaardigheden en het mooiste strand in Palma de Mallorca, wordt de wijk vandaag gekenmerkt door zijn bruisende nachtleven. Talloze bars, restaurants en discotheken wachten op hun gasten met een gevarieerd programma.
Een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Cala Major is de zomerresidentie van het Spaanse koninklijke paar. Omgeven door een prachtig park en omgeven door hoge muren, werd de Villa Marivent gebouwd in 1923 door kunstverzamelaar Juan de Saridakis. Na zijn dood gingen de rechten van gebruik van de villa over naar de koninklijke familie.
Echter de belangrijkste bezienswaardigheid van Cala Major is de Fundació Pilar i Joan Miró, een kunst stichting, die is opgericht door de Catalaanse schilder Miró en zijn vrouw in het jaar 1981. Met deze stichting, wilde de beroemde schilder voor jonge kunstenaars een platform creëren en bezoekers dichter bij de moderne kunst brengen. Mirós atelier en veel van zijn kunstwerken zijn ook ondergebracht in de stichting. In het hoofdgebouw van het complex, dat werd ontworpen in 1992 door de beroemde architect Rafael Moneo, kan de bezoeker zich onderdompelen in de kleurrijke wereld van Miró tussen meer dan 2500 werken van de kunstenaar. 
Hetzelfde strand van Cala Major is een van de mooiste stranden van de hoofdstad. Het fijne, witte zandstrand biedt voldoende ruimte om te ontspannen en de azuurblauwe wateren zijn ideaal om te zwemmen, snorkelen of gebruikt te maken van de diverse watersportmogelijkheden. Het strand van Cala Major biedt plezier en ontspanning.

Het bergachtige achterland en de rotsachtige baaien met hun sprookjesachtige dennenbossen, zijn ideaal voor lange wandelingen. Het is ook een mekka voor alle fietsliefhebbers op het eiland. Routes lopen langs de kust en door het unieke berglandschap, zoals via de Coll des Vent, waar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht over Palma de Mallorca en de zee.