Mallorca in 48 uur

Als u een algemene indruk wilt van het eiland Mallorca in minder dan twee dagen, betekent dat op de eerste dag, cultuur, recreatie, winkelen en het bezoeken van musea in de hoofdstad Palma op het programma staat. De winkels en musea zijn open op zaterdag. Op zondag moet u er op uit trekken en genieten van de verschillende landschappen van Mallorca, per auto, trein of fiets.
Een reis naar de oude binnenstad van Palma is van essentieel belang. Het ligt in het midden van de stad en u kunt ze te voet bezoeken. U voelt zich in een andere tijd als u door de smalle straatjes loopt.
U kunt de binnenplaatsen van de statige huizen  bewonderen, een bezoek brengen aan de Arabische baden, de Joodse wijk om eindelijk te gaan naar de kathedraal, die zeer dicht bij de zee ligt.
Voor een bezoek aan een museum hoeft u niet ver te lopen. Het museum Museo de Arte Moderno en Contemporáneo in Palma, het Palau Solleric, Palau March en het Gran Hotel liggen dicht bij de kathedraal. Als u een breder beeld van Palma wilt, biedt de toeristenbus maar ook de toeristische taxi's voldoende mogelijkheden. Zo kunt u de reis aanpassen aan uw eigen beschikbare tijd en de bezienswaardigheden die u interesseren.
Om iets te kopen hoeft u evenmin ver te lopen. Het sociale en commerciële leven van de stad in dit gebied en geeft inzicht in het kosmopolitische karakter van de stad. U kunt hier alles kopen van handwerk tot kleding van internationale ontwerpers.
Het nachtleven is een andere attractie van het eiland. Variërend van rustige bars waar u de wijnen van het eiland kunt drinken tot aan de grote en bekende discotheken die open zijn tot in de vroege uurtjes.

Het verkennen van het eiland

De westelijke kust is één van de meest populaire en meest schilderachtige routes en biedt een spectaculair uitzicht over de zee en de bergen.  De route voor loopt voor het grootste deel langs de rotsachtige kust en slingert zich door de bergen van de Sierra de Tramuntana. Het hoogste punt is de Puig Major met 1445 meter. De dorpen, die u kunt bezoeken langs de route, hebben hun traditionele architectuur, de kleine straatjes en hun eenvoudige kerken behouden. De terrassen die zijn gemaakt met het oog om de teelt in dit steile gebied te vergemakkelijken, geven de oostkust van het eiland een uniek karakter. Het systeem dateert uit de islamitische periode.

Voor deze route moet u een auto huren en met een simpele kaart kunt u zich gemakkelijk oriënteren, want het traject is makkelijk en goed bewegwijzerd. U kunt beginnen in het zuidwesten in Andratx en noordwaarts rijden, langs Estellencs en Banyalbufar. Een andere mooie route loopt tussen de dorpen Valldemossa, Deia en de haven van Sóller (Port de Sóller). Vanuit Sóller kunt u verder rijden naar Lluc en de tocht beëindigen bij Formentor. 
Dit is slechts een van de vele routes die u kunt vinden op het eiland Mallorca. In het noorden zijn de baaien van  Pollença en Alcudia gelegen en in het oosten Artà en Capdepera. Als u rijdt naar het zuiden langs de kust, vindt u tal van baaien, stranden, vuurtorens en dorpen die deel uitmaken van het eiland.

U hoeft echter niet altijd een auto te huren om het eiland te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de oude houten trein van Sóller, die reeds vanaf het jaar 1912 vanuit Palma door velden van amandelbomen, dan door de bergen met olijven en dennen, door 13 tunnels en via een vallei met sinaasappelbomen uiteindelijk uitkomt in het dorpje Sóller.  Het interessante landschap op deze reis biedt een verscheidenheid aan kleuren, afhankelijk van het seizoen. Eind januari karakteriseren de witte amandelbloesems het typische beeld voor Mallorca. Daarnaast beschikt het eiland ook over een spoorwegennet, dat u eenvoudig naar plaatsen zoals Inca, Sa Pobla en Sineu in het midden van het eiland brengt.