Geheime plekjes Mallorca 2019


Als de zomer is gearriveerd en de zon uitbundig schijnt op het eiland Mallorca, heeft de toeristische invasie de bevolking vermenigvuldigt en worden eindeloze stranden en kusten van het eiland gevuld.
Toch zijn er nog steeds geheime plekjes op Mallorca ver van de drukte, die u kunt ontdekken.
Hieronder een korte opsomming van een aantal van deze geheime plekjes.
  • Banyalbufar, laten we beginnen in de Serra de Tramuntana, zonder twijfel de meest woeste en meest onbekende deel van Mallorca. Vooral het hele jaar bezocht door de lokale bevolking, die u graag informeert over de talloze schuilplaatsen. Op minder dan een kilometer van Banyalbufar, ligt één van de idyllische dorpjes en in een gebied met vele bochten nemen we een weg die steil afdaalt naar de zee. In het midden van de helling, verlaten we de auto (er is een kleine parkeerplaats) en dalen we te voet verder af naar Cala Banyalbufar. Aan de rechterkant en met uitzicht op de Middellandse Zee ontdekt u een kleine baai. De rust, het ontbreken van afgemeerde boten en de onmiskenbare schoonheid van het landschap maken een bezoek aan Cala Banyalbufar tot een waar genoegen. Als u nog meer privacy wilt, kunt u vanaf dezelfde plek een kleine wandeling maken in noordoostelijke richting tot Punta de Sa Galera. Deze kleine baai heeft nog minder bezoekers en is nog meer beschermd, zodat u heerlijk kunt zwemmen zonder golven.
  • Port des Canonge. U volgt de weg door de Tramuntana richting Sóller na zes kilometer van smalle bochten van 180 graden, kunt u Port des Canonge ontdekken, een verborgen enclave in de natuur. Typische vissersbootjes, een klein strandje en puur natuur, dat is Port des Canonge. U kunt ook vanaf de eerder genoemde parkeerplaats een fantastische wandeling maken naar Port des Canonge.
  • Llucalcari. In het midden van de bergen, net voorbij het pittoreske dorpje Deià richting Sóller vindt u nog een geheime plek op Mallorca, genaamd Llucalcari een mooie en rustige baai met helder water. Het kiezelstrand gebied biedt een interessant fenomeen, een waterstroom uit de bergen en het strand zorgt voor modderpoelen. Volgens de lokale bevolking bevat deze klei therapeutische eigenschappen. U kunt de baaien bij Llucalcari, dat geldt ook voor Canyaret, slechts te voet bereiken. Als u van wandelen houdt adviseer ik u de auto bij Cala Deia te parkeren, u bereikt Lucalcari in zo'n 15 tot 20 minuten. Naturisme, kamperen en duiken is toegestaan in deze regio.
  • Betlem ligt in de buurt van het strand, in het noordoostelijk deel van het eiland, in de baai van Alcudia. Natuur, rust, stilte, kristalhelder water en wilde inhammen helpen u uw dagelijkse stress te verlichten. Op slechts 3 km afstand van Betlem ligt het karakteristieke dorp La Colonia de Sant Pere, het heeft vele restaurants en winkels. Vanuit Betlem kunt u wandelen naar Es Caló of Ermita de Betlem. Vanuit elk punt kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de ongerepte natuur.
  • Migjorn is het meest zuidelijke deel van het eiland Mallorca en de thuisbasis van enkele van de beste stranden en natuurgebieden. Het zuiden is traditioneel het droogste gebied van het eiland, de visserij is uitermate belangrijk voor de lokale economie, daarom serveren juist hier de restaurants de beste visgerechten. Dit is het meest onderontwikkelde deel van het eiland. De natuurgebieden zijn een mekka voor vogelaars en natuurliefhebbers. Natuurlijk moet u naar Santanyí, witte zandstranden en turquoise wateren vervullen elke wens. Andere imposante baaien zijn Cala Llombards en Caló des Moro. Verder naar het zuiden, in de buurt van Cap de Ses Salines ligt het strand van Es Caragol. Es Caragol is bereikbaar vanaf de vuurtoren van Cap de Ses Salines.