Galilea authentiek landelijk Mallorca

Als u alleen de bruisende hoofdstad Palma en de levendige resorts van Mallorca heeft bezocht, zal ik u vergeven als u denkt dat het landelijke rustige oorspronkelijke van het eiland is verdwenen.
Het kleine en slaperig dorp Galilea bewijst in het zuidwesten van het eiland, dat dit niet het geval is.

 Hoog in het Tramuntana gebergte 460m boven de zeespiegel, biedt Galilea een oase van rust, weg van de drukte van het moderne leven. De plaats staat bekend om zijn wilde schoonheid en de vrij rondlopende berggeiten, het geluid van de klokken hoort u slechts zelden.

Galilea is geen toeristische bestemming, maar een bezoek zeker waard, als u het authentieke landelijke Mallorca wilt ervaren in de schaduw van de magische berg genaamd 'Galatzo'.  Er wonen zo'n 300 personen in het dorp, het bestaat uit een gemengd internationaal gemeenschap.

Galilea is zeker geen shopping paradijs, de dagelijkse boodschappen kunt u in het dorp kopen en elke maandag wordt in het stadje Calvià een markt gehouden. Het uitzicht en de rust zijn de belangrijkste attracties van dit pittoreske dorpje. Er is ook een kleine kerk uit de 18e eeuw, enkele in de buurt gelegen dorpen kunt u ook bezoeken.

Een van de mooiste belevenissen is route naar Galilea.  De wegen zijn een beetje eng met haarspeldbochten en dramatische hellingen, maar het uitzicht is de adrenaline meer dan waard. Als u tevreden bent met enkele tapas, het uitzicht op de bergen en de zee, zult u zich tevreden voelen in Galilea.
Er zijn weinig toeristen in het hoogseizoen, u kunt zich dus heerlijk rustig terugtrekken in het bergdorp. Wandelen en fietsen zijn uitstekende mogelijkheden om de prachtige natuur te verkennen.

In Galilea zult u genoegen moeten nemen met snacks en tapas, als u zich culinair wilt laten verwennen kunt u stoppen in Puigpunyent of Capdella.

Galilea is de ideale plek om te wonen, als u op zoek bent naar rust. Het dorp heeft een internationale gemeenschap, kunstenaars en schilders vestigen zich graag in het dorp. Galilea bestaat grotendeels uit ouderwetse dorpshuizen en rustieke villa's. De bergwegen vormen in de winter een uitdaging, maar dat betekent ook dat het leven in Galilea iets goedkoper is dan in andere dorpen in de omgeving.
De prachtige bergdorpjes es Capdella, Puigpunyent en Son Serralta liggen vlakbij Galilea. Calvia bereikt u in 20 minuten met de auto, Andratx in 30 en Palma in ongeveer 40 minuten.