Mallorca duur of goedkoop?

Mallorca staat in de huidige prijsvergelijking van 15 vakantieoorden aan de Middellandse Zee op de elfde plaats. Terwijl op het eiland bier en cola relatief goedkoop is, liggen de prijzen voor strandstoelen, ijs en restaurant bezoek aanzienlijk hoger.

Volgens het onderzoek is Bulgarije de goedkoopste bestemming.
Het onderzoek naar goedkope familie bestemmingen is uitgevoerd door de Britse financiële dienstverlener "Post Office Money", gebaseerd op de gegevens van de VVV van een gemeente in een van de betreffende Mediterrane bestemmingen. 
De cijfers voor Mallorca zijn afkomstig vanuit Palma Nova. Een kopje koffie kost gemiddeld € 1,81, een flesje bier € 1,96, een diner in een restaurant voor een gezin van vier personen kost € 72,-,  een kleine pizza kost € 7,27, een portie friet € 2,49 en een glas wijn 
€ 1,74. Vooral de restaurant prijzen liggen beduidend hoger dan in vele andere in het onderzoek beoordeelde bestemmingen aan de Middelllandse Zee.

Duidelijke winnaar in de categorie gastronomie, het Bulgaarse Sunny Beach, waar u gemiddeld € 41,- per dag betaald, op Mallorca bent u € 90,- kwijt. Een flesje bier in het Bulgaarse Sunny Beach kost slechts € 0,83 en een diner voor het hele gezin kost € 33,21,-.

In Palmanova betaalt u voor een strandlaken  € 5,19 en voor een tube zonnecrème 
€ 8,31 en een strandstoel voor een halve dag kost € 4,15. Deze producten en services zijn het goedkoopst aan de Costa del Sol, hier betaalt u gemiddeld € 69,82 tijdens uw vakantie aan de Costa (Mallorca, € 87,80).

De complete volgorde uit de prijsvergelijking van 15 vakantieoorden aan de Middellandse Zee: 1. Sunny Beach (Bulgarije), 2. Costa del Sol, 3 Limassol, 4 Paphos (3 en 4 beide Cyprus), 5. Costa Blanca, 6. Algarve, 7. Kreta, 8. Sliema (Malta), 9. Porec (Kroatië), 10 Corfu, 11. Mallorca, 12. Ibiza, 13. Sorrento (Italië), 14. Nice.