Campanet druipsteengrotten op Mallorca

Campanet op het eiland Mallorca wordt gedomineerd door oude herenhuizen en huizen met een typische landelijke architectuur, maar het belangrijkste zijn natuurlijk de druipsteengrotten.

Het huis Massana gelegen aan de Placa Major 7 is zeer interessant om te bezoeken. Het pand heeft zelfs  twee Renaissance ramen. Een andere bezienswaardigheid is het woonhuis Llorenc Riber i Campins in de straat Calle Major 27, in het verleden woonde hier de beroemde schrijver en humanist. Het geboortehuis van schrijver en journalist Miquel dels Sants Oliver vindt u in de Calle de Miquel dels Sants Oliver 14.

De sfeer van het dorp, met zo'n 2.500 inwoners is rustig en origineel. U treft de lokale bevolking in de schilderachtige straatjes, dinsdag op de markt of in de avond in de typische uitgaansgelegenheden. Voor het gebed gaan de dorpelingen in de parochiekerk van Sant Miquel in het centrum van het dorp. De kerk is een van de oudste van het eiland Mallorca. Dateert uit de 18e eeuw en bevat waardevolle kunstwerken uit de 16e eeuw. De voorgevel is voorzien van een rozet.
De Capella Sant Miquel werd gebouwd in 1248 in vroeg-gotische stijl en heeft een zonnewijzer die schittert over het hele dorpsplein. Het heiligdom in de kapel bevat een beeld van St. Michael uit de 16e eeuw, ook de Capella Sant Miquel bevindt zicht in het centrum van Campanet.

De druipsteengrotten van Campanet bevinden zicht op drie kilometer, ze werden ontdekt in het jaar 1945 en bevatten diverse kleine ondergrondse meren. Hoewel deze druipsteengrotten niet erg bekend zijn en ook minder groot, zijn ze zeker een bezoekje waard, alleen al omdat u niet wordt overlopen door hordes toeristen. De grotten worden aangeduid als Cuevas de Campanet, maar ook wel als de grotten van So na Pacs.

De kleine baai Platja del Muro op 18 kilometer van Campanet nodigt uit voor een tussenstop om te zwemmen, duiken en het huren van een boot.

U bereikt Campanet via de MA - 13 vanuit Palma noordwaarts naar Alcudia (afslag 37 leidt naar de grotten), eenmaal in Inca bent u na 11 kilometer in Campanet.