Son Servera golfen op Mallorca

Son Servera is een dorp met zo'n 4.900 inwoners gelegen in het oosten van Mallorca, in de buurt van de kustplaatsen Cala Millor (6 km), Cala Bona (3,5 km) en Sa Coma (6,5 km).

 Son Servera bevindt zich in de regio Llevant. Tot de gemeente behoren verder de dorpen Cala Bona, Cala Millor, Costa dels Pins, Port Nou, Port Verd en Port Vell. Het dorp Son Servera is gelegen op een hoge berg heuvel Puig de sa Fon, ideaal voor lange wandelingen. Fietsliefhebbers kunnen natuurlijk ook genieten van de bezienswaardigheden en de oorspronkelijke natuur.

De kerk in Son Servera werd gebouwd in het jaar 1622. De parochiekerk Sant Joan Bautista werd genoemd naar de patroonheilige van de plaats, genaamd Johannes de Doper. In 1913 vond de inwijding van de kerk plaats, gelegen op de Plaça de Sant Joan.
De neo-gotische kerk Esglesia Nova fungeert tegenwoordig als een open-air podium voor culturele evenementen.
Op de Placa Abeuradeor vindt u een herder met een gieter, ter herdenking aan de pestepidemie in 1820. In dat jaar stierven 1040 inwoners, bijna 60% van de toenmalige bevolking. Sinds 1820 is 1 februari, de dag dat de isolatie werd opgeheven een vrije dag.


Son Servera is een ideale bestemming als u houdt van golfen.
In Son Servera zijn er prima omstandigheden voor golfers, te midden van de prachtige natuur en daarnaast diverse wellness-aanbiedingen.
De golf club, Golf Son Servera is de tweede oudste in Mallorca en werd opgericht in 1967.  De 18-holes golfbaan is omgeven door naaldbomen begroeide bergen en meren, met uitzicht op de baai van Levante. De golfbaan biedt uitdagingen voor zowel beginners als ervaren golfers.
In het clubhuis restaurant, kunt u na een inspannende dag weer aansterken.

De Pula Golf Club werd opgericht in 1995. In de jaren 2004 en 2006 werd de golfbaan opnieuw ontworpen (par 72, 6246 m), het biedt internationale en  professionele golfers uitstekende voorwaarden. De Golf Academy wordt geleid door Jaime Artiach in het Duits, Engels, Frans of Spaans, er bevindt zich een hotel op het terrein.

Elke vrijdagochtend is er een markt in het centrum van het dorp. Ongeveer 200 marktkramen bieden heerlijke verse groenten en fruit te koop aan.