Openingstijden winkels Mallorca



In Mallorca is veel al aangepast aan de gewoontes van toeristen. Men spreekt Duits, Engels en soms Nederlands. U koopt er in de lokale supermarkten, producten die u thuis ook kunt kopen en de restaurants hebben zich ook volledig ingesteld op de eetgewoontes van hun bezoekers, maar gelukkig is er nog altijd de Spaanse siësta. Deze typische zuidelijke lunchpauze, wordt dagelijks nog op Mallorca gevierd.  Als u het niet weet, kan het gebeuren dat u tijdens het winkelen op het eiland in het midden van de dag voor gesloten deuren staat.

Tijdens de siësta sluiten de winkels elke middag om 13:30-14:00 uur tot 16:30 -17:00 uur, om vervolgens weer te openen tot 21:00-22:00 uur. De achtergrond van deze traditie zijn de hoge temperaturen in het Middellandse Zee gebied in de zomer. De inwoners van het eiland trekken zich terug in de schaduw en laten het werk rusten. De siësta karakteriseert het leven van de inwoners van het eiland Mallorca. De Mallorquiner kan alleen maar zijn hoofd schudden als de ijverige toeristen willen winkelen in de hitte. De winkels op Mallorca openen meestal tussen 9:00 en 10:00 uur 's ochtends.
In de toeristencentra zijn de winkels dan meestal geopend tot 22:00 uur. Zaterdag is het echt druk in de supermarkten, omdat de lokale bevolking ook hun inkopen voor de hele week doet. Vooral in de namiddag is het erg druk in de stad.

Restaurants
Veel restaurants serveren geen ontbijt, daar wordt om 13:00 uur de lunch geserveerd. Ontbijten kunt u in de talrijke bars op het eiland.  De lunchtijd duurt tot 16:00 uur, de lokale bevolking eet vanwege de hitte ook laat in de middag. 's Avonds kunt u dineren vanaf 20:00 uur, soms zelfs iets eerder omdat ook hier de tijden zijn aangepast aan de toerist. De restaurants serveren diner tot middernacht, de Mallorcaanse bewoners eten relatief laat. Ze komen meestal nadat de toeristen alweer zijn verdwenen uit de restaurants.

Openbare gebouwen houden zich ook aan de siësta regelgeving en zijn gesloten  tijdens de middaguren. Musea zijn over het algemeen gesloten op maandag. De openingstijden zijn echter zeer verschillend, kijk ter plekke voordat u op pad gaat.

Bijna elk dorp op Mallorca heeft zijn eigen wekelijkse markt. De wekelijkse markten beginnen vroeg in de ochtend om 7:00 uur en eindigen in de middag om 13.00 uur. De markten zijn erg populair bij toeristen en locals. Hier vindt u een overzicht van de markten op Mallorca.