Mallorca vakantie Son Ferrer golfen

In het westen van Mallorca,  op zo'n 20 km van de hoofdstad van het eiland en 6 km van de toeristische plaatsen Palmanova en 4 km van de badplaats Magaluf ligt de kleine plaats Son Ferrer.

In Son Ferrer wonen zo'n 5.700 inwoners.  Son Ferrer behoort tot de gemeente Calvia en ligt in de regio Serra de Tramuntana. Son Ferrer is opgedeeld, zo bevinden zich de winkels en restaurants aan de ene kant en de rijtjeshuizen aan de andere kant.  Op het moment dat de woonwijk nog niet was ontwikkeld en er slechts één boerderij stond, is deze verdeling bij wet geregeld.  Rondom groeiden amandel- en johannesbroodbomen en de boeren oogsten moerbijen en vijgen.

In het midden van Son Ferrer valt uw oog op de lokale kerk genaamd Iglesia de Son Ferrer. De kerk is eenvoudig gehouden, mer een kolommenklokkentoren waarop u een groot torenhoge kruis kunt zien.  Een kerk klok versiert het gebouw aan de voorzijde.

Daarnaast heeft Son Ferrer een bibliotheek, een sportcentrum, een cultureel centrum,  een medisch centrum, een apotheek, een zwembad, scholen, een supermarkt, ijssalons, restaurants, een loungebar en diverse pubs. Sport wordt in Son Ferrer groot geschreven, er is een basketbalveld en een voetbalveld.

De tradtitionele wekelijkse markt wordt op vrijdag gehouden.  Hier koopt de lokale bevolking verse groenten, fruit, vleesproducten, evenals kleding en kunst. 

Son Ferrer is vooral populair bij golfliefhebbers, immers in de buurt van Son Ferrer liggen twee prachtige golfbanen. De golfbaan van Santa Ponsa ligt op 8 km afstand en werd in 1977 geopend.
De 18-holes golfbaan (par 72) is totaal 6.543 lang, waarbij hole 10 zelfs één van de langste in Europa is.  De tweede prachtige golfbaan is gelegen op 12 km van de hoofdstad Palma. Club de Golf de Poniente werd geopend in 1978.  De 18 - holes (par 72) golfbaan is gelegen tussen pijnbomen en totaal 6.430 meter lang.

Een archeologisch park, de Puig de Sa Morisca, ligt op 5,6 km van Son Ferrer, vlakbij de golfbaan Santa Ponsa. Hier vond men in de periode 2000 tot 2009 tijdens diverse archeologische opgravingen, vele voorwerpen uit de Bronstijd, maar ook menselijke resten.

Voor degenen die hun vakantie willen doorbrengen in Son Ferrer, ontspannen en overnachten kunt u in een van de mooie appartementen, die meestal omringd zijn door dennenbossen.