Playa de Palma, dat vooral populair is bij Duitse vakantiegangers en inwoners, maar natuurlijk ook bij toeristen uit Nederland en België, heeft zich de afgelopen jaren op culinair gebied verder ontwikkeld. Een van de nieuw geopende restaurants is het Italiaanse “Verbano”. Jarenlang was er de "12 Apostel" in het pand. Het restaurant vertrouwt op zelfgemaakte pasta en pizza. De open open keuken heeft een grote steenoven en een pastamachine. “Het pastadeeg maken we ook zelf”, legt eigenaar Niko Grote uit. Het restaurant werd pas anderhalve maand geleden ingehuldigd: “Al riskant om te openen tijdens een aanhoudende pandemie. Maar we kijken met optimisme naar de toekomst”, zegt Grote.
De "Münchner Kindl" ligt op slechts een paar minuten lopen. Naast typisch Beierse en huisgemaakte gerechten zoals rundergoulash en schnitzel, zijn er ook internationale gerechten zoals cevapcici, gyros en kokoscurry. Paella en Spaanse tapas staan ook op het menu. In de weekenden is het restaurant meestal goed gevuld, vertelt eigenaresse Gerlinde Weininger. De locatie heeft dit seizoen ook een vergunning voor live optredens. Naast Duitse artiesten treden ook nationale Spaanse muzikanten op. "We hopen dat we in ieder geval de rest van de zomer zo kunnen doorgaan en dat er geen verdere beperkingen zullen zijn", legt Weininger uit. Naast de Münchner Kindl bieden een paar andere restaurants zoals "Zur Krone" of de "Deutsche Eck" huisgemaakte Duitse huisgemaakte gerechten.
Het “Chalet Siena” ligt direct aan de boulevard met uitzicht op zee. Juan Ferrer is een van de initiatiefnemers van de vereniging “Palma Beach” en de eigenaar van de hippe bar. Het restaurant is geopend in maart 2016 en biedt verse mediterrane gerechten met een Aziatisch tintje. Of het nu gaat om pizza of gegrilde vis, steaks of Thaise curry's, scampispiesjes of kippenvleugels, de menukaart laat zien dat Playa de Palma culinair veel te bieden heeft. Het buitenterras heeft een geïntegreerde cocktailbar. In de avond wisselen dj's elkaar af. Talrijke planten en Bali tafels zorgen voor een mediterrane sfeer. Het restaurant heeft ook een uitgebreide ontbijtkaart. Maar je moet wat dieper in je portemonnee graven: de klassieke Eggs Benedict met spek wordt geserveerd voor twaalf euro.
Tussen het Palma Aquarium en de Duitse supermarkt biedt de “Fischpirat” echte Noord-Duitse Büsum garnalenrolletjes, kibbeling, gebakken vis en “Finkenwerder Art” schol. Het restaurant, geopend in september 2020, wordt voornamelijk bezocht door Duitse inwoners. Daarnaast vind je aan de gekoelde toonbank echte Noord-Duitse drankjes, zoals het Hamburgse Astra-bier.
Als je de strandpromenade oploopt in de richting van de Arenal, langs het megapark, vind je de "Mamita Marrakech" in een klein park: rood bedekte stoelen en oosterse decoraties creëren een sfeer van 1001 nachten. In het uitgebreide paviljoen kun je niet alleen genieten van Marokkaans eten en drinken, maar ook een waterpijp roken.
Alle hamburgerfans komen aan hun trekken in de Nederlandse wijk in Arenal. Het "Betty & Sam" diner biedt authentieke Amerikaanse burgercreaties in een jaren 50-stijl. En dat tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. De weelderige hamburgers kosten gemiddeld tussen de zes en negen euro.
Zomertijd is ook barbecue tijd. Iedereen die trek heeft in een sappig stukje vlees is op de juiste plek in het Mallorcaanse restaurant "Ca'n Torrat". Het restaurant is geopend in 1972 en biedt sindsdien verschillende vleesspecialiteiten vers van de grill. Daarnaast worden er krokante aardappelen met gegrilde “Pimientos de Padrón” en diverse sauzen geserveerd. Het restaurant is ook erg populair bij lokale gasten. In het weekend dient u vooraf te reserveren.
Culinaire variatie of niet: de gegrilde worst op Playa de Palma blijft een veelgevraagd tussendoortje.