Mallorca bij slecht weer

Mallorca bij slecht weer, hoe haal je het meeste uit regenachtige dagen

Mallorca is een zonnig eiland. Net zoals sommige mensen in Nederland een kruis op hun kalender zetten als de zon schijnt, is regen een veel zeldzamer natuurverschijnsel op het Balearen-eiland. Toch komt het voor, zelfs legaal: met "La Gota Fria", de "koude druppel", begint het regenseizoen in de herfst, dat duurt tot januari en vanaf februari het eiland groen verlaat. Maar tussendoor kan ook een regenwolk doortrekken. Dan moet je je badhanddoek oprollen en een paar tips voor uitstapjes op zak hebben. Er zijn meer dan genoeg excursiebestemmingen op Mallorca. Er zijn er zoveel dat ze zelfs genoeg zijn voor de zonnige dagen.

Mallorca van binnenuit: de druipsteengrotten

Fantasierijk verlicht, met enorme zalen, mysterieus reflecterende meren en bizarre steenformaties: de druipsteengrotten van Mallorca zijn als rijken uit een andere wereld. De Coves d’Artá liggen direct aan de kust, 13 km ten zuidoosten van Artá. Als bezoeker wandel je door een 400 m lang grottenstelsel waarin een constante temperatuur van 18 graden heerst; door enorme zalen zoals de Vlaggenhal en de Salon de la Reina de las Columnas - hier staat de koningin van alle druipsteenzuilen, 22 m hoog!

De Cuevas dels Hams liggen 2 km buiten Portocristo. Ontdek het kristalheldere grotmeer. De bekendste druipsteengrotten van Mallorca zijn de Coves del Drac. Ze bevinden zich ook in de buurt van Portocristo en omsluiten een van de grootste ondergrondse meren van Europa, het Lago Martel. Laat je overroeien, luister naar de concertgeluiden en geniet van een imponerende lichtshow.

Mallorca op zijn kop

Heeft u kinderen of bent u zelf kind gebleven? Hebben uw kinderen genoeg van het bouwen van zandkastelen of kijken ze boos rond onder een soms donkere lucht? 

 Het Katmandu Park brengt je weer in een goed humeur. Bij elk weer. Het wordt beschouwd als het beste pretpark van de Balearen en zet de werkelijkheid letterlijk op zijn kop. En ben je ooit een huis binnengelopen dat op zijn kop staat? Zo'n waanzinnig architectonisch project kon alleen worden uitgevoerd in het land van Antonio Gaudí. Het Katmandu House rijgt de ene fascinerende wereld na de andere van kamer naar kamer: optische illusies, Daniel jet-mechanismen, labyrinten, kleurentunnels, haaienaanvallen, 4 en 5D-werelden en een echte Yeti in zijn ijsgrot. Rond "The House" is een waanzinnig panopticum van verwarrende illusoire werelden voor volwassenen en kinderen ontstaan.

Er zijn bezoekers geweest die een kwartier bij de uitgang moesten zorgen dat een pad een pad is, een boom een ​​boom en de auto hun trouwe gezinsauto. Katmandu Park is te vinden in de badplaats Magaluf.

Het historische hart van Mallorca

Regen op Mallorca komt zelden voor en wordt rustig getolereerd. Omdat er Palma is. De metropool van Mallorca is een droomplek voor stadswandelaars, winkelkoninginnen en cultuurliefhebbers. De oude Romeinse fundering was in de Middeleeuwen een wereldhaven en had het geluk honderd jaar lang de vernietiging van oorlogen en moderne stedenbouwkundigen te zijn bespaard. Palma de Mallorca is romantisch verval en zorgvuldig gerestaureerde gebouwen. Ongelooflijk prachtige stadspaleizen met patio's als uit de Arabische Nachten liggen langs de Passeig de Born, de promenade en de prachtige laan van Palma.

De grootsheid van weleer komt naar voren in Via Veri, waar de meest kostbare architectuur en voortreffelijke designerboetieks elkaar ontmoeten. De havens van Palma spreken nog steeds van het grote Mallorcaanse zeevaartverleden. En dan is er nog de kathedraal, "La Seu", het bisdom. Zoals elk kerkgebouw van wereldklasse, werd "La Seu" door de eeuwen heen gebouwd: het leggen van de eerste steen dateert uit 1230, de afwerking van de voorgevel aan het begin van de 20e eeuw. Bijna 800 jaar constructie, waarin een gotisch bolwerk met een heel bijzonder karakter is ontstaan. Voor deze gevel ervaar je de grootsheid van Mallorca en de kracht van het geloof. Je zou je regenachtige dag op Mallorca niet kunnen doorbrengen met een rijkere geschiedenis en kunstgeschiedenis!

De spookfontein van Mallorca

Eindelijk komen we bij een attractie waarvan je alleen kunt genieten als het regent - meer bepaald na hevige regenval: Ses Fonts Ufanes. In het najaar ga je naar het noorden van Mallorca, naar het publiek toegankelijke landgoed Finca Es Gabellí bij Campanets. Je loopt door een steeneikenbos, over droge kiezelafzettingen die lijken op vergeten rivierbeddingen. Het heeft de afgelopen dagen geregend, maar de grond is droog en begroeid met laag mos. Plotseling echter, alsof de hoofdkraan van een enorme put was opengedraaid, gutst het water uit de grond met een kracht van 100 kubieke meter per seconde. Een netwerk van rivieren en rivieren verspreidt zich over de bosbodem. Dit fascinerende natuurspektakel is te danken aan een grote ondergrondse waterader die na hevige regenval overstroomt. Een echte regenbelevenis!

Conclusie

Mallorca is een zonnig eiland, ja. Maar Mallorca is tegelijkertijd en evenzeer een eiland van de natuur, een eiland van cultuur, een eiland van ongewone recreatie- en waterparken, een eiland voor wandelaars, fietsers en shoppers. Mallorca fixeren op het imago van overvolle stranden en onvoorwaardelijke zonaanbidders is net zo onzinnig als proberen de Beierse hoofdstad München gelijk te stellen met het Oktoberfest. Mallorca is diversiteit. De regen brengt het aan het licht.