Goedkope excursie tips Mallorca

Bespaar op vakantie: zeven Mallorca-tips voor minder dan 10 euro

Is er iets beters dan een vakantie op Mallorca? Gewoon tijd hebben en geen stress, samen met het gezin door bergdorpjes slenteren, tapas eten en de middagen op het strand doorbrengen. Wil je echter iets beleven, dan moet je soms diep in de buidel tasten: entreegelden, taxiritten, een hapje hier, een koffie daar en zo zijn 100 euro per dag snel weg.

Als je je paasvakantie op Mallorca al aan het plannen bent, hebben we een paar excursietips voor je die minder dan 10 euro kosten of zelfs gratis zijn. Deze tips zijn gemaakt met materiaal van de Mallorcaanse Tourist Board Fomento.

Bellver Park

Het is gelegen in Palma, is de groene long van de hoofdstad van het eiland. Palma en biedt een waanzinnig uitzicht. De beste manier is om in de bus te stappen en uit te stappen (lijn 4 of 20 vanaf Plaça España) bij Plaça Gomila in de wijk El Terreno en op je gemak de heuvel op te lopen. De steile, oneindige trappen doen je soms een beetje denken aan Montmartre in Parijs, maar het is het waard. Op de top wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de stad, de baai en de omgeving. Als je wilt, kun je ook Bellver Castle bezoeken. Op zondag is de toegang gratis, anders betalen volwassen toeristen 4 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Een traditionele fira

Verken Mallorca van zijn oorspronkelijke kant terwijl je viert met de lokale bevolking en meer te weten komt over hun gebruiken. Waar kan dat beter dan op de "Firas", de beurzen en markten, die soms bijna wekelijks ergens anders op het eiland worden gevierd en geen entree kosten. Aan de ene kant zijn er de landbouwbeurzen, aan de andere kant zijn er de fira's, die gewijd zijn aan bepaalde producten. Zo draait in Marratxí vanaf 4 maart alles om klei en keramiek bij de "Fira del Fang". De nautische en inktvisbeurs, Fira Nàutica y de la Sepia, wordt gevierd in Alcúdia van 14 tot 16 april. Of de wijn- en kaasbeurs op 1 mei in Estellencs.

De kathedraal van Palma

Het is het symbool van de stad en waarschijnlijk een van de meest imposante gebouwen op het hele eiland en de Middellandse Zee. "La Seu", zoals de lokale bevolking de kathedraal noemt, is zeker een bezoekje waard. Je betaalt 9 euro per persoon, maar er zijn ook kortingen voor kinderen en ouderen. Bij het combiticket is ook een bezoek aan het naastgelegen museum inbegrepen. U kunt echter ook gewoon naar een beurs gaan en dan gratis naar binnen. De tijden zijn maandag t/m vrijdag om 09.00 uur, zaterdag om 09.00 uur en 19.00 uur en zondag om 09.55 uur, 10.30 uur, 12.00 uur en 19.00 uur.

Fresopolis: natuur, dieren en picknick

Als het nog te koud is voor het strand en de kinderen zich vervelen tussen winkelen en musea, dan is deze tip voor de perfecte gezinsvakantie op Mallorca. De avonturenboerderij ligt tussen Palma en Llucmajor. Met kleine kinderen kun je hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Ze kunnen stoom afblazen, spelen, paardrijden, zich vermaken op de kinderboerderij en nog veel meer. Het is het beste om een ​​picknickmand in te pakken en te lunchen in de vrije natuur. Er zijn ook barbecue plekken waar u gratis gebruik van kunt maken. Toegang kost € 7,50 per persoon en is gratis voor kinderen onder de drie jaar. Veel is bij de prijs inbegrepen, sommige extra's kunnen bijgeboekt worden.

Weg van het hotelbuffet

Het hoeft niet altijd dezelfde muesli van het buffet te zijn. Wat dacht je van een ontbijt zoals de Mallorcanen dat doen? Deze is vaak verkrijgbaar voor rond de drie euro en bestaat meestal uit knapperig geroosterd brood met geraspte tomaten, "tostada con tomate rallado" en olijfolie. Meestal wordt hierbij een café con leche en vers geperst sinaasappelsap geserveerd. Deze aanbieding kun je in bijna elke bar op Mallorca krijgen. Ook de lunch is op het eiland meestal zeer goedkoop verkrijgbaar. Afhankelijk van de locatie kan een driegangenmenu minder dan 10 euro kosten. Meestal is er een voorgerecht, een hoofdgerecht, een dessert en een drankje.

De markthallen van het eiland

Het is een drukte van kleur en geur en wordt altijd goed bezocht - zowel door vakantiegangers als door de lokale bevolking. Er zijn veel overdekte markten op Mallorca die je gratis kunt bezoeken en zeker bij slecht weer een goed idee zijn. Van verse vis tot groenten en fruit tot souvenirs en exotische kruiden, er is hier veel te bewonderen. De "Mercats" zijn op veel plaatsen op het eiland te vinden, in Palma bijvoorbeeld ligt de "Mercat del Olivar" niet ver van Plaça España. Die in Santa Catalina is kleiner, die in de wijk Pere Garau is origineler.

Het Fundacion Juan March-museum in Palma

Het museum is gevestigd in een oud 17e-eeuws herenhuis in het historische centrum van Palma. Je ziet er hedendaagse Spaanse kunst en wisselende tentoonstellingen. Het mooiste is: de toegang is gratis! Een museum bezoeken kan een redder in nood zijn, vooral op een regenachtige dag in de stad.