Rally Clásico Mallorca 2023

Meer dan ooit tevoren: 125 teams schreven zich in voor een oldtimerrally op Mallorca

Van 9 tot 11 maart zullen de motoren weer brullen op Mallorca. Dan vindt voor de 19e keer de traditionele oldtimerrally "Rally Clásico" plaats, die dit jaar een nieuw deelnemersrecord vestigt met in totaal 125 teams uit binnen- en buitenland.

Net als voorgaande jaren is het middelpunt van de driedaagse rally, die de coureurs in totaal 14 etappes over het eiland voert, de jachthaven van Puerto Portals, waar ook de paddock is gevestigd.

De wedstrijd is onderverdeeld in vier beoordelingscategorieën: snelheidsbeoordeling, youngtimer en twee regelmatigheidsbeoordelingen (A en B). Er staan ​​in totaal 14 etappes met een totale lengte van zo'n 530 kilometer op het programma. De meest spectaculaire etappe tot nu toe, de vijf-en-een-halve kilometer lange kronkelige weg naar beneden naar het voormalige vissersdorpje Sa Calobra aan de westkust, moet dit jaar komen te vervallen.

De weg is voorlopig afgesloten voor autoverkeer nadat enkele weken geleden een vestingmuur instortte.

De paddock (paddock) in de jachthaven van Puerto Portals is open voor bezoekers tussen 9.00 en 19.00 uur op alle drie de wedstrijddagen. Wie de races direct op de baan wil volgen, kan het roadbook downloaden van de website www.rallyislamallorca.com.

Naast young- en oldtimers nemen ook voertuigen uit jongere bouwjaren deel aan de rally. Naast meerdere Ferrari's moet ook de Lotus Europa GR 4 uit 1967 dit jaar een van de blikvangers zijn. Autoliefhebbers kunnen zich verheugen op de Rally Clásico Mallorca 2023.