Playa de Muro waar aangenaam rustig

Op dit moment is een bezoek aan Playa de Muro zelfs in augustus erg aangenaam. Wie tegenwoordig de weg vindt naar het beroemde Playa de Muro in het noorden van Mallorca, wordt soms bijna getroffen door een klap. Vooral voor hotels is het zo druk dat er nauwelijks een vierkante centimeter vrij is voor je eigen handdoek.

Toch zijn er zelfs nu nog plekken waar u een relaxte dag kunt doorbrengen. De beste oplossing is om naar het stuk strand te gaan dat bekend staat als "Es Comú". Dit is gelegen tussen het Iberostar Hotel Albufera Playa en de badplaats Can Picafort. Twee stenen torens in de duinen bakenen dit met pijnbomen begroeide gebied af. Het is verboden om de duinen in te gaan aangezien dit een natuurpark is.

Als u geluk heeft, vindt u zelfs vroeg in de ochtend gratis parkeergelegenheid in de buurt van het Iberostar Albufera Park Hotel. Anders is het ook mogelijk om het gebied vanuit Palma te bereiken door intercitybus nummer 302 van de TIB te nemen. Zoals uit de dienstregeling blijkt, rijdt deze momenteel ongeveer elk half uur. Andere buslijnen kunnen ook uit Inca en Sa Pobla (lijn 315), Cala Ratjada (lijn 325) en Alcúdia (lijn 324) komen.

Als u zich op de parkeerplaats bevindt, moet u de moeite nemen om minimaal 20 minuten te plannen voor een wandeling. Sla rechtsaf bij het strand. Het beste is om de eerste stenen toren te passeren en enkele tientallen meters verder te gaan. Veel mensen zijn te lui om er te komen, dus het wordt nooit druk.

Een ander voordeel is dat het strand hier relatief smal is, zodat je al na vier treden je voeten kunt laten wassen door het turquoise water. Het terrein tussen je eigen handdoek en de zee is zo smal dat geen andere bezoekers voor je kunnen zitten zonder nat te worden. Een tip is om vroeg aan te komen en vrij vroeg te vertrekken, aangezien de meeste bezoekers na 11.00 uur het strand bereiken.