Mallorca in maart

Denk je bij een vakantie op Mallorca automatisch aan hitte, strand en zee? Dan is het tijd om de beste kant van het eiland te leren kennen! Wat de meeste mensen niet weten: De maand maart is de perfecte tijd voor een reis naar het eiland! Want de lente laat zich hier op zijn mooist zien: bijna elke dag zon, aangename temperaturen die alles mogelijk maken waar het in de zomer veel te warm voor is. Plus zeeën van bloemen en schapen die door weelderige groene landschappen rennen. Het geluid van de zee is ook veel gemakkelijker om van te genieten zonder mensenmassa's op de stranden. Het eiland barst van het buitenleven.

Een beetje baaihoppen: een bezoek aan het strand is een geweldig idee, vooral in maart. Terwijl in de zomer alles overvol is waardoor je moet vechten voor een plek om je handdoek neer te leggen en het zo heet is dat niets anders dan een verfrissende duik in de zee tot de mogelijkheden behoort, staan ​​in de lente alle deuren naar het paradijs voor je open: Grijp bijvoorbeeld de kans om in één klap drie nabijgelegen cala's te verkennen.

Vooral de drievingerige baai Portals Vells in Calvià is populair. Begin bij Cala Portals Vells, het grootste en populairste van de drie stranden. De parkeerplaats, die in deze tijd van het jaar onbezet is, ligt op slechts een paar meter van de zee. Als u rechtsaf gaat, bereikt u via een pad langs de rotsen Playa dels Reis. Voor sommige rotsen heb je vaste tred nodig en, idealiter, goede schoenen. Aan het einde van het pad wacht dit tweede kleine strand op u, waar u kunt genieten van de turquoise zee en de omgeving. Als u echter bij Cala Portals Vells linksaf slaat, kunt u een korte rondleiding langs grotten maken. Met een prachtig uitzicht over de verschillende blauwtinten van de zee bereik je de derde baai, de Cala des Mago. In de zomer is het een naaktstrand.

Winkelen in Palma: In de zomer is een uitgebreid winkelbezoek in de hoofdstad van het eiland nogal vervelend. In het voorjaar heb je echter gratis toegang tot alle chique boetieks en trendy kledingwinkels in Palma. Maak een ontspannen wandeling langs de met bomen omzoomde promenade, de Paseo del Borne, door het hart van de hoofdstad. Hier vind je allerlei luxe boetiekjes. Of misschien een kopje koffie midden in het leven op Mallorca? In maart kun je overdag op de terrassen van de cafés een stukje eilandgevoel ervaren. Maak ook een omweg naar de kleine steegjes.

Brunchen op dakterrassen met uitzicht op zee: Dit kan natuurlijk ook prima in de zomer, maar de zon schijnt zo krachtig op de daken dat het lastig is om van het ontbijt en het uitzicht te genieten. Het voorjaar is weer het perfecte moment om te genieten van een tostada met uitzicht. Probeer het geroosterde brood met geraspte tomaat en knoflook en een cortado, een espresso macchiato waar de Spanjaarden dol op zijn. Populaire adressen met veel keuzemogelijkheden en uitzicht op de baai van Palma zijn Hotel Nixe Palace aan Cala Major, waar Grace Kelly al een geweldig verblijf heeft gehad. Of het Hotel Es Príncep, waar u ook uw ogen kunt laten dwalen over de daken en steegjes van de hoofdstad van het eiland.