Mallorca met de bus naar uw vakantiebestemming

Deze bussen rijden rechtstreeks vanaf de luchthaven van Palma naar de vakantieoorden op Mallorca

Sinds 1 april rijden de rood-gele streekbussen van werkmaatschappij Tib weer vanaf de luchthaven, nu zelfs vanaf een gloednieuw busplatform

Het nieuwe busplatform op de luchthaven van Palma de Mallorca is bijna klaar. De belangrijkste vernieuwing is dat elk van de vier Aerotib-buslijnen die de luchthaven verbinden met de belangrijkste vakantiebestemmingen nu een eigen busplatform heeft. Hierdoor kunnen passagiers gemakkelijker hun bus vinden en snel en efficiënt naar hun vakantiebestemming gaan.

 Sinds de start van het seizoen met Pasen zijn de vier lijnen die in de winter een pauze nemen weer in gebruik. Dit zijn de volgende lijnen:

De A11 loopt tussen de aankomsthal van Son Sant Joan Airport en Camp de Mar, via Portals Nous, Costa d'en Blanes, Son Caliu, Palmanova, Magaluf, Santa Ponça, Galatzó en Peguera. Als u liever naar het oosten van het eiland gaat, kunt u de lijn A32 nemen, die via Inca, Sa Pobla, Alcúdia, Port d'Alcúdia en Playa de Muro naar Can Picafort gaat.

De A42-lijn verbindt de luchthaven met Cala Bona via Algaida, Montuïri, Vilafranca, Manacor, Porto Cristo, S'Illor, Sa Coma en Cala Millor. De A52-lijn loopt van de luchthaven naar Campos met haltes in El Arenal en Llucmajor. 

Plaatsen op Mallorca die niet direct verbonden zijn met de luchthaven zijn ook te bereiken met de TIB-bussen. In dit geval is echter eerst een reis naar het centrale busstation van Palma, gelegen onder Plaça d'Espanya, noodzakelijk.

Hoe je daar komt?

Openbaar vervoer

Iedereen die op de luchthaven van Mallorca landt, kan met het openbaar vervoer snel, veilig en goedkoop op zijn bestemming komen. Vanaf het nieuwe busstation op de luchthaven, dat momenteel in aanbouw is, vertrekken in totaal drie buslijnen. De A1-lijn verbindt de luchthaven met de eindhalte Passeig Mallorca aan de rand van het stadscentrum van Palma. Haltes zijn onder meer het Congrespaleis (Palau de Congressos), het oostelijke uiteinde van de stadsmuur (Porta des Camp) en het Plaça d'Espanya. Ook is er een overstap naar de metro (Metro), naar het regionaal spoorvervoer (SFM) en de centrale terminal voor streekbussen (TIB).

De A2-lijn daarentegen verlaat de luchthaven in de richting van El Arenal met tussenstops onder meer bij het aquarium (Can Pastilla) en Playa de Palma (Balnearios 15 tot 1). Lijn 34 rijdt van de luchthaven naar het Universitair Ziekenhuis Son Espases en stopt onder meer bij het FAN-winkelcentrum, het Son Llàtzer-ziekenhuis en de metrostations Son Castelló, Gran Via Asima en Camí dels Reis. De prijs voor een enkele busrit vanaf de luchthaven bedraagt ​​5 euro. Bewoners met een burger- of TIB-kaart reizen gratis.

Taxi

U kunt ook een taxi nemen vanaf de luchthaven van Mallorca naar het centrum van Palma of Playa de Palma. De taxistandplaats bevindt zich aan de rechterkant als u de aankomsthal verlaat. Het enige wat u hoeft te doen is in de rij te staan ​​en de chauffeur uw bestemming te vertellen. Het tarief voor zowel het stadscentrum als de Playa bedraagt ​​ongeveer 18 euro, en daar kunnen luchthaventoeslagen van ongeveer 5 euro bij komen.

De particuliere Amerikaanse rijdienst Uber kan nu ook via een app naar de luchthaven worden besteld. Speciaal hiervoor heeft luchthavenexploitant Aena een pick-up point ingericht. Het bevindt zich ook voor de glazen deuren van de aankomsthal, maar dan aan de linkerkant, en is gemarkeerd met Uber tekens op het asfalt. Een ritje naar het oude centrum van Palma kost 20,96 euro, naar Balneario 6 16,99 (prijzen variëren, vanaf 25 maart, 12.00 uur). Het voordeel van Uber: er zijn geen toeslagen.