Overdekte markten van Mallorca


In tegenstelling tot de wekelijkse markten zijn de overdekte markten op Mallorca iedere dag geopend, behalve op rustdagen. Deze locaties zijn ideaal om op elke dag van de week boodschappen te doen. Beschermd tegen de hoge temperaturen in de zomer of de ongunstige weersomstandigheden in de winter, zorgen ze ervoor dat u ontspannen kunt winkelen.

Over het algemeen hebben de kraampjes op deze markten een lange geschiedenis en uitgebreide kennis van de aangeboden producten, waardoor ze producten van de hoogste kwaliteit kunnen selecteren en aanbieden.

De overdekte markten hebben een ruim aanbod aan kraampjes, waar vooral etenswaren worden verkocht. Op de markten van Palma vind je naast eten ook kraampjes met bloemen, textiel en decoratieve artikelen. Wat eten betreft vallen de kraampjes met verse vis en zeevruchten, vlees en worst, maar ook fruit en groenten op.

Op de overdekte markten van Palma zijn er ook bars met een breed gastronomisch aanbod, waar de Mallorcaanse keuken, tapas en vers vlees, vis en zeevruchten de hoofdrol spelen. Het is erg populair onder de inwoners om naar de markt te gaan om te winkelen en in een van de bars te stoppen om hun heerlijke aanbod te proeven, zoals oesters met champagne op de Olivar-markt in Palma of de typische “Variat” op de Santa Catalina-markt.

Deze overdekte markten vinden we in de grootste bevolkingscentra van het eiland.

Belangrijkste overdekte markten op Mallorca:

• Palma; Olivar-markt, Santa Catalina-markt en Pere Garau-markt.

• Inca-markt.

• Manacor-markt.

• Felanitx-markt.

• Soller-markt.

De overdekte markten op Mallorca zijn over het algemeen niet druk met bezoekers en bieden bezoekers de mogelijkheid om een ​​ontspannen bezoek te brengen, gemakkelijk door alle kraampjes en hun producten te bladeren en te genieten van het gastronomische aanbod in de bars.

Een andere attractie van deze markten is de gemakkelijke parkeergelegenheid in de buurt. Omdat ze niet zo druk zijn als de lokale weekmarkten, kun je altijd gemakkelijk in de buurt parkeren, met als voordeel dat dit met zich meebrengt als je een belangrijke aankoop doet en deze naar de auto moet vervoeren.