Cala d’Or gouden stranden op Mallorca

Cala d’Or is één van de mooiste en sfeer volste bestemmingen op Mallorca. De naam, gouden baai, geeft het eigenlijk meteen al aan. Cala d’Or is een uitgestrekte en verzorgde badplaats met een heel leuk autovrij centrum, een mooie jachthaven en veel leuke witte huizen voornamelijk in laagbouw. De sfeer die er hangt is te vergelijken met de Côte d’Azur. U vindt hier naast uitstekende toeristische faciliteiten ook nog de echte Spaanse sfeer. Op de vele terrassen kunt u heerlijk genieten van tapas en andere Spaanse lekkernijen. In plaats van één langgerekt strand beschikt Cala d’Or over vele kleine baaitjes met gezellige zandstrandjes. De meeste accommodaties bevinden zich in de rustige buitenwijken, het centrum is daar vandaan altijd eenvoudig te bereiken te voet, met het toeristentreintje of met een taxi of bus.

Cala d’Or

Cala d'Or is een gezellige en mooie badplaats aan de oostkust van Mallorca. Het is vernoemd naar Cala d'Hort, “een vissersdorpje op het eiland Ibiza”. Cala d'Or is uniek op Mallorca als we kijken naar de charmante en smaakvolle bouw. Met voornamelijk witte huizen en laagbouw en met veel voorzieningen voor toeristen. Er zijn veel leuke en goede restaurants en bars met mooie terrassen, waar u kunt eten en drinken, er zijn mooie winkels en veel activiteiten, zoals surf- en duikscholen, boottochten, golf en meer. Cala d' Or is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Het centrum van Cala d' Or is autovrij.
De luxe jachthaven van Cala d'Or in de langwerpige baai met veel palmbomen "Cala Llonga" trekt pleziervaartuigen (zowel lokale vissersboten als enorme jachten) aan uit de gehele wereld. U kunt heerlijk wandelen langs de haven en ook hier treft u veel goede restaurants, bars en winkels.
In totaal liggen er acht prachtige baaien in de omgeving van Cala d'Or met zandstrandjes. Het water is kristalhelder en de zandbodem loopt langzaam af, dat maakt het heel interessant voor de kinderen. Het zult u niet verbazen dat de letterlijke vertaling van Cala d' Or "Baai van Goud" betekent ........ en dat is niet voor niets !