Parkeren in Palma

De ruimte is zeer beperkt in Mallorca. Dit merkt u duidelijk als u in Palma op zoek bent naar een parkeerplaats. Op bepaalde tijden van de dag, is het vrijwel onmogelijk een een plek te vinden. Oorzaak niet alleen de eiland bewoners beschikken over een auto, in de zomermaanden komen daar nog eens 50.000 auto's van toeristen bij. Palma heeft totaal 20 parkeerplaatsen, hoe dichter u bij de stad komt hoe moeilijker het wordt, of een parkeerplaats vol is ontdekt u pas als u er voor staat. 
U kunt echter uw auto parkeren op het Parc de Sa Riera, voor € 5,- de gehele dag. Buslijn 2 brengt u vervolgens naar de binnenstad. Vrijwel het gehele centrum van Palma stad heet nu ORA-zone en daar moet je een parkeerkaart kopen.  Prijzen variëren afhankelijk van het gebied van 35 tot 85 cent per half uur, de maximale parkeertijd is twee of drie uur. Hieronder vindt u een opsomming van alle parkeergarages.





1 Marques de la Senia. Eerste keuze voor feestvierders die de Paseo Marítimo onveilig willen maken. Naast het auditorium gelegen. Open 24 uur.

 2 Sa Riera bevindt zich direct onder het Riera Park en in de buurt van de belangrijkste begraafplaats en de Palma Arena. Speciale prijs voor lang parkeren (€5 / dag). Geopend 07:00 uur tot 22:00 uur.

3 Santa Pagesa gelegen in de wijk Buneos Aires, in de buurt van de stierengevecht arena. Zelden volledig benut, maar ook verder weg van de oude stad. Open 24 uur. 

4 Comte d'Empúries overdekte parkeerplaats direct naast het treinstation van Sóller. Vaak helemaal vol. Open 07:00 uur tot 22 uur, zon-en feestdagen gesloten. 

5 Via Roma bevindt zich onder de Clínica Rotger direct aan de Via Roma, grenst in het noorden aan de Rambla. Vaak helemaal vol, maar niet zo overvol als de garages in de oude stad. Open 24 uur. 

6 Antonio Maura bevindt zich direct onder de kathedraal, metro naar het aangrenzende parkeerterrein Parc de la Mar heel vaak overvol. Open 24 uur.

7 Parc de la Mar bevindt zich direct onder de kathedraal, metro naar de naast gelegen parkeergarage Antonio Maura, hiermee ondergronds verbonden. Heel vaak overvol. Open 24 uur. 

8 Manacor aan de Calle Manacor, in de buurt van de Guardia Civil centraal station, het Krekovic Park en op loopafstand van de Pere Garau markt. Open 24 uur.

 9 S'Escorxador bevindt zich direct onder het oude slachthuis S'Escorxador. Het Palma Arena en de stierengevecht arena liggen op loopafstand. Open: 08:00 uur tot 01:00 uur. 

10 Son Sardina Park & ​​Ride parkeerplaats aan de noordelijke rand van Palma met toegang tot de metro. Open 24 uur. 

11 Son Fuster Vell Park & ​​Ride parkeerplaats bij het beursterrein aan de oostelijke rand van Palma met toegang tot de metro. Open 24 uur.

 12 Passeig Mallorca gelegen op loopafstand van de Es Baluard Museum en de Nationale Politie aan de westelijke rand van de oude stad. Open 24 uur.

13 Plaça Bisbe Berenguer de Palou Centraal gelegen, net onder de "Plaça dels Patins", op loopafstand van Plaça d'Espanya, de winkelstraat van Sant Miquel en het historische centrum. Open 24 uur. 

14 Avenida Comte de Sallent gelegen aan de Avenidas, een paar honderd meter van het Plaça d'Espanya. Open 24 uur.

15 Plaça d'Espanya bevindt zich direct onder de Plaça d'Espanya, direct bij het bus-en treinstation. Open 24 uur. 

16 Mercat del Olivar direct onder de Olivar markt en dus zeer centraal gelegen. Vaak zeer goed gevuld. Open 24 uur. 

17 Comtat Plaça del Rosselló gelegen in het centrum van de stad direct bij de Olivar markt en op slechts 100 meter van het Plaça d'Espanya. De ingang is tegenover de bingo salon. Open 24 uur. 

18 Avenida Alexandre Rosselló tegenover de Corte Ingles en Banca March gelegen aan de Avenidas in het centrum van Palma. Meestal goed gevuld. Open 24 uur, vanaf 22:00 uur met portier. 

19 Plaça Major bevindt zich direct onder de Plaça Major. Vaak gevuld tot de laatste parkeerplaats. Toegang allen via de Rambla. Open 24 uur. 

20 Sa Gerreria enigszins verscholen aan de rand van de oude stad. De ingang via de Plaça Porta Sant Antoni en open 24 uur.

In de straten Jaume III. en Passeig Mallorca in Palma zijn 20 nieuwe parkeerautomaten geplaatst. Voordat u een ticket wilt kopen moet u het kenteken van uw voertuig intoetsen, kaartjes kunnen dus niet worden doorgegeven aan een andere bestuurder. 
Bij onregelmatigheden worden boetes uitgedeeld tot € 60,-