Strand tip Mallorca Cala Poncet

Op Mallorca zijn de stranden en baaien vooral in de zomermaanden overvol. Ver weg van het  massatoerisme is er een kleine, meer verborgen baai, Cala Poncet. Het is beter bekend onder de naam Ses Cases d'Alcanada. Het grenst aan de baai van Alcúdia, in het noorden van het eiland. 

De Cala Poncet wordt omgeven door oude vissershuizen en vakantiehuizen tussen pijnbomen, droogdokken en kleine afgelegen strandjes. Hier kunt u zwemmen in een maritieme en vertrouwde sfeer naast de verankerde "Llaüts" en kijken naar de vissen die zwemmen in de kristalheldere zee.

Als u op Mallorca op zoek bent naar rust en stilte op zee, is het tegenwoordig moeilijk. Toch zijn er nog steeds enkele betoverende baaien.  Bijvoorbeeld Cala Poncet tussen Port d'Alcúdia en de Alcanada-golfbaan.


Cala Poncet is een kleine, charmante baai. Het is smal en klein, met ongeveer 80 m zand vermengd met kiezels. Deze dimensies geven u een speciale, familiale en intieme sfeer. Het is beschut tegen de wind en van daaruit zien we veel van de baai van Alcudia naar Cap de Farrutx. De zeebodem is zandig en ondiep (3,5 meter diep op 100 meter van de kust).

Dennen, witte huizen en vissersboten maken het geheel tot een juweeltje in de Middellandse Zee dat niet te vergelijken is.

Auto:
Neem de weg MA-13 ​​richting Puerto de Alcúdia 0,8 Km.
Sla bij de eerste rotonde linksaf naar de weg PM-60 gedurende 1,7 km.
Sla bij de volgende rotonde 2,5 km linksaf naar Camí Alcanada.
Parkeer op de parkeerplaats voor de golfbaan van Alcanada.
U kunt tegenover het Hotel President parkeren of op een parkeerplaats op 100 meter afstand.

Bus:
Neem vanaf Alcúdia buslijn 356A (alleen van april tot oktober) naar Hotel President.