Herfstvakantie Mallorca

Als in Nederland en België de herfst haar intrede doet, worden de dagen korter, het weer is meer regenachtig en onstabiel. Als u aan deze weersverandering wilt ontsnappen en al helemaal niet wilt denken dat straks de winter voor de deur staat moet een vlucht naar Mallorca boeken en de mogelijkheid benutten om de laatste zonnestralen van het jaar te tanken.

De temperaturen liggen tot eind oktober tussen 20 en 25 graden Celsius en de zon is volop aanwezig.  Zwemmen bij een watertemperatuur van 22 graden Celsius is natuurlijk goed mogelijk. De stranden zijn niet meer druk en u kunt zelfs enkele verlaten baaien vinden. Iets dat twee maanden geleden onmogelijk leek. De prijzen van vluchten zijn ook sterk gedaald. U zou gezien de vluchtduur zelfs voor een weekend kunnen gaan. De hotels hebben vaak goede aanbiedingen voor het naseizoen.
Speciale aanbiedingen voor een luxe herfstvakantie zijn bijvoorbeeld te vinden op Iberostar.com. Als u een auto wilt huren, zult u ook versteld staan van de veel lagere prijzen dan in het hoofdseizoen.

Herfstactiviteiten op het eiland Mallorca.
Mallorca heeft niet alleen talloze mooie stranden, maar ook een gevarieerd landschap.  In de herfstmaanden is het ideaal om te wandelen of om het eiland op de fiets te verkennen. Natuurlijk mag u een bezoek aan het strand niet overslaan.
Een bezoek aan de hoofdstad Palma moet zeker op het programma staan. Naast de vele winkels nodigt de lange strandpromenade u uit om te wandelen. Geniet van de mooie zonsondergang en de vele culinaire delicatessen. In de herfst wordt ook en groot cultureel- en kunstprogramma in de avonduren aangeboden.
Als u samen met de kinderen van de herfstvakantie geniet, is een uitstapje naar het Palma Aquarium een goed idee. De haaien en roggen worden om 13:00 uur en 14: 15 uur gevoerd.
Een reis naar La Granja is ook een ervaring voor jong en oud. Naast een museum, waar u veel over de geschiedenis van Mallorca kunt leren, maar ook over de schouders kunt mee kijken bij  verschillende ambachten van het eiland. Naast het restaurant, kunnen Mallorcaanse delicatessen in de winkel gratis geproefd worden, maar ook worden gekocht.

Mallorca heeft in elk seizoen veel te bieden, in de herfst zijn de bewoners van het eiland niet zo gespannen. In de restaurants zult u dat ook merken, obers hebben meer tijd voor en dat merkt u dan ook in de bediening.
Als u het eiland Mallorca nog nooit heeft bezocht in de herfst, wordt het tijd om dat eens te doen.