Cala Agulla strand nabij Cala Ratjada op Mallorca

Cala Agulla
Het strand Cala Agulla op het eiland Mallorca ligt op 1,8 km van Capdepera. Het strand werd met de stranden Cala Moltó en Cala Mesquida in het jaar 1991 tot natuurgebied verklaard. Dit heeft geleid tot een goede conservering van de kust , die wordt omgeven door weelderige pijnbomen en weinig bebouwing. Dit kustgebied en een kleine baai wordt omringd door lage kliffen en een fijn zandstrand.
De breedte  kan echter variëren tot 10 meter, afhankelijk van de wind en de stroming. Komt de wind uit het westen groeit het strand, blaast de wind uit het oosten of het noorden gebeurt het tegendeel.
De dichtstbijzijnde haven is Club Nàutic Cala Ratjada op zo'n 6 km afstand. Het strand kunt u met de auto gemakkelijk bereiken, door de borden te volgen op de route van Capdepera naar Cala Ratjada. U bereikt een betaalde parkeerplaats, die dagelijks geopend is van  09:00 uur tot 19:00 uur. De gemakkelijke bereikbaarheid zorgt ervoor dat het strand goed wordt bezocht door zowel bewoners als toeristen, die vaak verblijven in Cala Ratjada.