Cala Agulla strand nabij Cala Ratjada op Mallorca

Cala Agulla ligt in het noordoosten van Mallorca, aan de rand van Cala Rajada. In het hoogseizoen is het strand meestal goed gevuld. Het is populair bij zowel de lokale bevolking als vakantiegangers vanwege het brede zandstrand.

Zwemmers kunnen ook ligstoelen en parasols huren aan de kristalheldere baai. Twee ligstoelen met parasol kosten ongeveer 17 euro per dag. Vanwege de populariteit van het strand is het aan te raden om voor 10.00 uur aanwezig te zijn om een ​​plekje te bemachtigen.

Er is ook een kleine strandkraam waar snacks en drankjes worden verkocht. De ruime baai is omgeven door talrijke bomen en rotsen en wordt vanwege de ongerepte natuur beschouwd als een van de mooiste baaien van Mallorca.
Cala Agulla is een van de meest populaire zandstranden in het oosten van het eiland in de buurt van Cala Rajada. Het strand in de gemeente Capdepera is omgeven door een natuurgebied. Volg de borden naar Cala Agulla op de weg Capdepera-Cala Rajada en u komt bij een grote parkeerplaats aan de rand van een bos. Vanaf hier is het slechts een paar stappen naar het strand.

De ruime baai bestaat uit een licht zandstrand en enkele rotsachtige hoekjes aan de waterkant. Door zijn populariteit zit de cala vooral in de zomermaanden vol. Aan het ene uiteinde van het strand zorgen pijnbomen die bijna het water bereiken voor schaduw. Aan de andere kant van de baai leidt een trap naar het levendige Cala Lliteras, waar tal van hotels en restaurants zijn.

In de rotsachtige delen van de kustlijn is het moeilijk om in het water te komen, op alle andere plaatsen is zwemmen geen probleem.