Cala Varques strand Porto Cristo Mallorca

Cala Varques (ook bekend als Cala Barques) is een rustig en ongerepte strand ongeveer 12 km ten zuiden van Porto Cristo aan de oostkust van Mallorca.

Cala Varques is een strand als op een ansichtkaart. Het strand is ongeveer 90 meter lang en 60 meter breed. Het strand ligt vrij geïsoleerd, vanaf de zee kunt u het goed bereiken. Met de auto moet u de weg van Porto Colom naar Porto Cristo nemen en als u de afslag naar Manocar heeft gepasseerd slaat u rechtsaf naar Cala Falco. Parkeer uw auto bij een hek aan de rechterkant. Volg het pad dat u in ongeveer 15 minuten naar het strand zal brengen.

Cala Varques is een van de rustigste stranden aan de oostkust, omdat het zo geïsoleerd ligt.  Zeer geschikt voor onafhankelijke reizigers, maar niet zo goed voor gezinnen. Eten en drinken moet u meenemen en parasols of ligstoelen zijn evenmin aanwezig.

De zee met de prachtige diepe turquoise kleur contrasteert tegen de witte branding en de gouden zandstranden.
In het zuiden van het strand zijn lage kliffen en interessante rotsformaties, leuk om te verkennen. Vervolg het pad en u komt een klein strand, dat vooral geliefd is bij nudisten.

Vergeleken met de badplaatsen aan de oostkust, voelt u zich hier in de wildernis. De omringende kliffen en rotsachtige inhammen zijn populair bij bergbeklimmers.