Playa Comtessa strand Palma Mallorca



Playa Comtessa is een van de populairste stranden van Palma. Direct daarnaast ligt een beachclub voor militairen. U denkt misschien dat de bevolking van Palma in de zomer hoofdzakelijk in Playa de Palma vertier zoekt, maar dan heeft u het mis. Tot de populairste stadsstranden van de hoofdstad van Mallorca, behoren  de drie zanderige baaien van Illetas. Naast het Playa de Illetas met eigen beachclub, is vooral het naastgelegen Playa Comtessa erg populair. 

De U-vormige baai met zijn 100 meter breed zandstrand wordt aan weerszijden begrensd door lage kliffen, aan de achterzijde wordt het strand beschut door een  klein dennenbos. Vanaf uw handdoek of strandstoel heeft u uitzicht op het eiland Illot Caleta.  Bij kalme zee kan een geoefend zwemmer het eiland eenvoudig bereiken. Aan de rechterkant van het strand leidt een trap naar twee kleine betonnen terrassen. Verderop is er een kleine bar aan het strand. Als u nog iets verder loopt stuit u op Es Fortí, in eigendom van het Spaanse Ministerie van Defensie. Het is echter geen kazerne, maar eerder een beachclub met een bar en ligstoelen, waar uitsluitend militairen en hun gezinnen kunnen ontspannen. Burgers worden beleefd geweigerd en maken een omweg over de rotsen.  

Locatie en bereikbaarheid: Het zijn voornamelijk de inwoners van Palma die hier gaan zwemmen, je kunt er met de auto komen of met de gemeentelijke bus nummer 4. Playa de Comtessa is een van de drie stranden in Illetes, dicht bij Palma, maar al in de gemeente van Calvià gelegen. Volg de borden naar Illetes en ga verder richting Playa.

Grootte en infrastructuur: De kleine U-vormige baai biedt een met pijnbomen omzoomd strand omgeven door lage kliffen. De zandstrook is 100 meter lang en 15 meter breed. Zwemmers gebruiken de terrassen om te zonnebaden en te loungen. Aan de overkant van de kust ligt het kleine eiland Caleta. Kleine parkeerplaats, kiosk en douches beschikbaar.

Zwemmen: De zeebodem bestaat uit zand en zeewier en is twee tot drie meter diep. Ervaren zwemmers kunnen het eilandje bereiken. Let op: verankerde boten. De wateren zijn vrij kalm, in het beste geval zijn er middelhoge golven bij harde wind. De helling van het strand is licht glooiend.