Opening Castell Santueri Mallorca

Castell Santueri Mallorca 
Het Castell Santueri gelegen op 7 kilometer van Felanitx op het eiland Mallorca gaat open voor het publiek en wel op 23-02-2014.
Eindelijk kunt u genieten van het prachtige uitzicht en krijgt u een informatieve rondleiding over het terrein.
Een historische plek met een van de meest prachtige panoramische uitzichten over Mallorca. Het kasteel werd twee jaar lang gerestaureerd en het kasteel gaat voor het eerst na tien jaar weer open voor het publiek. Dagelijks vanaf 10:30 uur tot 17:30 uur behalve op maandag is het kasteel te bezichtigen, entreeprijs € 4,-.
Dit historische gebouw behoort samen met het Castell de Alaró en het Castell del Rei bij Pollenca tot de drie rotskastelen van Mallorca en het is na de renovatie het best bewaard gebleven.
Het kasteel hoog boven Felanitx stamt nog uit de tijd van de Arabieren en het diende in de middeleeuwen als een verdediging post, eerst voor de moslims en later voor de christelijke veroveraars. De locatie op de berg met zijn steile rotswanden, maakten Castell Santueri tot een vrijwel onneembare vesting.
In 1811 kocht de familie Vidal uit Pollenca het kasteel samen met het 4,26 grote terrein van de Spaanse staat. Na spectaculaire muntvondsten door hobby archeologen, besloot de eilandsraad dat het kasteel eerst moest worden gesloten voor het publiek. Na jaren van inspanning slaagde Joaquín Vidal, de huidige eigenaar erin om de vergunningen voor de renovatie te verkrijgen. Nu kunnen bezoekers informatie krijgen uit het verleden, genieten van het uitzicht en vanaf juli 2014 nieuwe opgravingen observeren.

Gewijzigde situatie voorlopig zal het kasteel nog niet open gaan voor het publiek. De eilandraad en de eigenaar hebben nog geen overeenstemming bereikt, die o.a. te maken hebben met het onderhoud van het kasteel en de te verwachten aantal bezoekers. De definitieve goedkeuring voor de opening moet worden gegeven door de Gemeente Felanitx.
Na veel heen en weer getrek staat niets de heropening meer in de weg. Alle vergunningen zijn afgegeven en de opening zal plaatsvinden op zaterdag 8 maart 2014.