S'Amarador mooiste strand Europa op Mallorca

S'Amarador
Het strand S'Amarador op Mallorca heeft vele prijzen gewonnen, het schitterende witte ongerepte zandstrand maakt deel uit van het beschermde Mondrago Nationale Park in het zuidoosten van het eiland, dicht bij Cala d'Or.
Dit strand is een van mijn favoriete stranden, de relatief geïsoleerde ligging betekent dat u het alleen met de auto en de boot kunt bereiken. Omringd door kliffen en dennenbossen is het witte zachte zandstrand, slechts 150 meter lang en 50 meter breed. Het is eigenlijk een van de grotere stranden in deze hoek van Mallorca.
Er zijn ligbedden en parasols te huur, er is een kleine bar en toiletten en douches zijn aanwezig.
De kleur van de zee is werkelijk spectaculair, een diepe, diepe turquoise kleur. De omliggende baaien zijn erg populair bij jachten. Er zijn diverse wandelpaden in het gebied, ze zijn zeer aan te bevelen, zodat u nog meer van de ware schoonheid van S'Amarador en de omgeving zult genieten. Als u de verharde weg naar het oosten volgt bereikt u het Mondrago strand. Dit is een kleinere strand met een restaurant en het is ook erg mooi, als u er tenminste een plaatsvindt om te zitten. Aan de andere kant van het S'Aramador strand is een rotsachtig pad, vanwaaruit u de kustlijn goed kunt waarnemen. Er zijn een aantal grote rotsformaties te ontdekken en een aantal leuke richels die lijken te zijn gemaakt voor het duiken in de verrassend warme en uitnodigende zee.
U bereikt het strand door de route te volgen vanuit het landelijke dorpje Santanyi in de richting van Portopreto, daarna volgt u gewoon de borden S'Amarador. Er is een gratis parkeerplaats op zo'n 400 meter van het strand, dichterbij kunt u met de auto niet komen.