Excursie naar de Finca Galatzó bij Calvià

 Finca Galatzó wandelen
Als een overblijfsel van lang vervlogen dagen en omgeven door sinaasappelbomen, eenzaam en verlaten in de schaduw van een indrukwekkend bergpanorama de Finca Galatzó bij Calvià. De Finca  Galatzó is nu een populaire bestemming voor wandelaars, maar ook voor gezinnen met kinderen of voor sportliefhebbers.

Het gebied beslaat 14.000 hectare en dat is een goede tien procent van de totale oppervlakte van Calvià . De gemeente had de Finca  Galatzó overgenomen in het jaar 2006 en sindsdien is het toegankelijk voor het publiek.
De parkeerplaats aan het begin van het terrein is de uitgangspunt voor een prachtige wandeling. De tocht voert door uitgestrekte weiden, waar schapen en lammeren op zoek zijn naar schaduw en koeien grazen.

Hier en daar komt u langs oude houten poorten . Ze zijn vaak gesloten, maar kunnen gemakkelijk worden geopend. Meerdere keren doorkruist u een droge bedding van een bergbeek, die door het dal slingert.
Na ongeveer 20 minuten bereikt u de Finca Galatzó. Het grote, statige gebouw is gelegen op een kleine heuvel en is omgeven door palmbomen en sinaasappelbomen. Het complex omvat een oliemolen, een rustige tuin, paardenstallen en een kleine kapel. Naast het hoofdgebouw is er een picknickplaats waar u kunt genieten van de rust in de schaduw van de bomen. 

Voor lokale families is het een populaire ontmoetingsplaats op de zondagmiddag. Ze brengen eten en drinken mee en terwijl de ouders genieten van de rust in de vallei, is het terrein rond het huis een grote avontuurlijke speeltuin voor de kinderen.
Galatzó is het uitgangspunt van vier wandelroutes van verschillende lengtes, van 6 tot 11 kilometer. U bent dan zo'n 2 tot 4 uur onderweg. Degenen die minder tijd beschikbaar hebben, kunnen een wandeling van een uur naar de Mirador Ses Planes maken (route 3).  De langste van de vier wandelingen leidt naar een hoogte van 925 meter tot aan de Mola de s'Esclop. Het is de zwaarste wandeling en u bent zo'n 4 uur onderweg, maar de rust en het uitzicht maken de inspanning meer dan waard. Neem voldoende eten en drinken mee, goed schoeisel is aanbevolen. Alle routes zijn goed bewegwijzerd.