Cala Varques Mallorca het overvolle paradijs

Cala Varques behoort tot een van de meest pittoreske stranden van Mallorca. In de afgelopen jaren waren het niet alleen zonaanbidders en zwemmers welke een bezoek brachten aan Cala Varques. Los lopende koeien, klimmers, masseurs en verkopers zonder vergunning, zelfs kampeerders zetten ongevraagd hun tent op in de grotten. 

Op een zondag treft u geen koeien of hippies, maar juist veel bezoekers, die ook willen genieten van de paradijselijke baai met turquoise wateren en witte zandstranden. Inmiddels komen zoveel bezoekers, dat u blij mag zijn dat er nog een plekje voor uw handdoek is.

 Hoewel de baai best afgelegen ligt, staan de auto's bumper aan bumper op de 1,5 kilometer lange toegangsweg. 20 tot 30 minuten moet u zeker lopen om op het strand van Cala Varques te komen.

Op zoek naar de beste ligplaats varen de schepen zo ver mogelijk naar het strand. Als u een paar meter heeft gezwommen loopt u het gevaar uw hoofd te stoten. Op het strand kunt u geen ligstoelen of parasols huren. Venters bouwen er hun stands op en bieden drankjes, snacks en kleine souvenirs te koop aan. 

De gemeente Manacor wil het paradijs echter in ere herstellen, het aantal auto's dat kan parkeren op de toegangsweg wordt beperkt, minder boten kunnen voor anker gaan in de baai, springen vanaf de rotsen in de zee is niet toegestaan en ook het illegaal kamperen wordt aan banden gelegd. Wie weet Cala Varques binnenkort weer een echt paradijs?