Es Capdellà pittoresk dorp op Mallorca

Es Capdellà is een pittoresk dorp gelegen op de Puig de sa crane in het Tramuntana gebergte,  gelegen tussen de iets grotere steden Calvia en Andratx in het zuidwesten van Mallorca.

Zelfs de reis naar het mooie dorp Es Capdellà is de moeite waard. Het leidt door een heuvelachtig terrein, adembenemende bergen en boslandschappen. 

Hoewel u in het dorp niet zoveel kunt ondernemen, behalve dan genieten van de schitterende natuur, is het een aangename plek om te pauzeren voor een maaltijd of om een ​​ontspannen vakantie door te brengen in een prachtige omgeving met unieke vergezichten, in dit aantrekkelijke deel van het eiland Mallorca.

Stenen huizen, rustieke en designer villa's worden bewoond door een internationale gemeenschap, die het hele jaar zorgt voor een levendige sfeer in dit dorp.
Als u de omgeving verkent zult u waarschijnlijk sporen tegenkomen uit de periode van de Romeinse en Moorse bezetting. Interessant is het gerenoveerde kasteel hotel Castell Son Claret, dat dateert uit het midden van de 18e eeuw.

In het dorp zelf vindt u alleen de meest noodzakelijke winkels, maar er zijn ook andere winkels in de buurt zoals in Peguera en Port Andratx, hier vindt u een goede selectie van betaalbare designer boetieks en lederwaren winkels. Palma bereikt u met de auto in ongeveer 30 minuten. Elke maandag is er ook een markt in het nabijgelegen Calvia.

In Es Capdellà en de omgeving is het een waar paradijs om te fietsen en te wandelen. Verder is het dorp een prima uitgangspunt om met de auto in zo'n 15 tot 30 minuten de nabijgelegen dorpen te verkennen. Veel populaire stranden in het zuidwesten van Mallorca en de eerste klas golfbanen zijn ook niet ver weg van Es Capdellà. In 15 minuten, kunnen kunstliefhebbers de beroemde moderne kunstgalerie CCA Andratx bereiken.

Hoewel Es Capdellà slechts een klein dorp is, vindt u er zeer goede restaurants, waarvan sommige een uitstekende reputatie hebben, zoals het met een Michelin ster bekroonde restaurant Zaranda, gelegen in Castell Son Claret Boutique Hotel.

Overnachten kunt in vakantiewoningen of in het gerestaureerde en omgebouwde Castell Son Claret Boutique Hotel, gelegen aan de rand van het dorp.

Als u zich na uw bezoek aan het dorp en de regio, zo aangetrokken voelt tot Es Capdellà en besluit op zoek te gaan naar een woning,  Es Capdellà is een relatief dure plaats vooral vanwege haar gunstige ligging.