Cala Vinyes rustige badplaats Mallorca

Het kleine stadje Cala Vinyes ligt in het westelijke deel van het Balearische eiland Mallorca en is omgeven door steile kliffen. Cala Vinyes maakt deel uit van de gemeente Calvia, die ten zuiden van Cala Vinyes begint en zich vanaf daar tot de Middellandse Zee uitstrekt.

De volgende grootste stad in de buurt is Magaluf, dat ongeveer drie kilometer ten zuiden van Cala Vinyes ligt. Magaluf is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit Cala Vinyes in slechts vijf minuten.

Cala Vinyes is een klein, zeer rustig vakantieoord waar ontspanning en ontspanning voorop staan. De hoofdstad, Palma, ligt ten oosten van Cala Vinyes en kan in ongeveer 25 minuten met de auto worden bereikt, op een afstand van iets minder dan 20 kilometer.

Geschiedenis van Cala Vinyes

De geschiedenis van Cala Vinyes kan worden gekoppeld aan die van de gemeente waartoe het stadje behoort. De geschiedenis van de gemeente Calvia is terug te voeren op de prehistorie. Het is ontstaan ​​in de 12e eeuw en de naam is afgeleid van Saint Ihoannes Caviano. De gemeente Calvia was, samen met Palma, een van de centrale punten tijdens de verovering van Mallorca in 1229 door koning Jaume I.

Om tijdens uw vakantie meegevoerd te worden in de wereld van legendes en mythen, is een bezoek aan het themapark Katmandu aan te bevelen. Dit bevindt zich in Calvia en ligt op 11,2 kilometer afstand van Cala Vinyes. Het themapark is gemakkelijk te bereiken met de auto in iets minder dan een kwartier. Het park biedt zijn gasten verschillende attracties, van plezier voor het hele gezin tot adrenalinestoten.  Onder de attracties zijn Safari Golf, het Katlantis Splash Park en een interactieve klimtouw tuin.

Een excursie naar de dichtstbijzijnde grotere stad Magaluf is altijd een goede optie vanwege de korte afstand. De afstand van bijna drie kilometer kan comfortabel worden afgelegd met de auto of voor sportieve vakantiegangers te voet. Een speciale attractie is het strand van Magaluf, waar vakantiegangers een alternatief vinden voor het kleine strand van Cala Vinyes. Het strand van Magaluf is ook erg schoon en overtuigt met zijn witte zand en kristalhelder water. Naast het strand is er een promenade met verschillende winkels.

Het Western Water Park bevindt zich ook in Magaluf en belooft een leuk dagje uit voor het hele gezin. Er zijn verschillende glijbanen en verschillende uitvoeringen zoals stuntshows of rodeo shows. De toegangsprijzen zijn in het begin een beetje ontmoedigend met een prijs van ongeveer 20 euro per persoon, maar een bezoek aan het Western Water Park is zeker de moeite waard.

De baai met drie vingers bevindt zich tussen Cala Vinyes en Magaluf en is daarom niet ver weg. De baaien passen idyllisch in het natuurlijke landschap van Mallorca en nodigen ook hun bezoekers uit om te zwemmen en te ontspannen. De Cala Figuera is de kleinste van de drie baaien en heeft een strandbreedte van ongeveer 20 meter.

Vanwege de nabijheid van de hoofdstad is een reis naar Palma de Mallorca essentieel. Met een huurauto is de hoofdstad gemakkelijk in korte tijd te bereiken. In Palma zijn er tal van mogelijkheden om een ​​interessante en spannende dag door te brengen. Naast talloze winkelmogelijkheden biedt Palma ook enkele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Palma, die werd gebouwd in 1230, of het "El Parc de la Mar" met zijn prachtige tuinlandschap, dat elke bezoeker betovert tijdens een wandeling.

Sport en vrije tijd in Cala Vinyes

De rustige badplaats Cala Vinyes heeft een mooi, rustig badstrand. Er zijn tal van palmbomen direct aan het strand, waardoor de achtergrond er nog idyllischer uitziet. Het strand bestaat uit erg fijn zand en doet denken aan de stranden van het Caribisch gebied met zijn prachtige witte kleur. Met een lengte van 60 meter en een breedte van 8 meter is het strand niet zo groot als in andere resorts op Mallorca, maar de indrukwekkende omgeving maakt zeker de grootte van het strand goed.

Angsten dat het strand erg overbelast zou kunnen raken, zijn ongegrond. Omdat Cala Vinyes een zeer kleine, rustige badplaats is, is het strand ook niet overvol met toeristen. Bovendien valt het strand erg plat in de zee en is daarom ook ideaal voor kinderen. Er is een speeltuin direct achter het strand waar kinderen zich ook kunnen uitleven.

Golfliefhebbers moeten hun golfuitrusting zeker meenemen op vakantie in Cala Vinyes. Er zijn een aantal golfbanen in de buurt van het kleine stadje, die allemaal snel en gemakkelijk bereikbaar zijn met de auto. Voorbeelden hiervan zijn de golfbaan in Santa Ponsa en de Club de Golf de Poniente.

Duiken wordt ook intensief beoefend in Cala Vinyes. Beide beginners evenals ervaren duikers kunnen de wonderen van de zee verkennen in het kristalheldere water.

Restaurants in Cala Vinyes

In Cala Vinyes zelf zijn er een aantal restaurants die zorgen voor het fysieke welzijn van de vakantiegangers. Het aantal restaurants is echter niet erg hoog vanwege de grootte van de plaats. De vele omliggende plaatsen bieden echter een breed scala aan verschillende restaurants. Dus als u verrast wilt worden door de culinaire diversiteit van de omliggende plaatsen, kunt u Magaluf of Santa Ponsa bezoeken. Naast de traditionele nationale gerechten worden hier ook creaties van internationale gerechten aangeboden.