Waar winkelen in Palma?

Winkelen in Palma de hoofdstad van Mallorca. Deze zeven winkelstraten in Palma zijn een must voor elke bezoeker. Wat is er fijner tijdens de vakantie dan in Palma de Mallorca te gaan shoppen onder de warme zon en daarmee de lokale economie een boost te geven. Of het nu gaat om mode, eilandsouvenirs of mediterraan eten: de meeste winkels zijn te vinden in een paar emblematische winkelstraten.

Avenida Jaime III.

Langs de Borne-boulevard wordt deze mijl beschouwd als het mooiste adres van de hoofdsteden van de Balearen. Hier vind je luxe kleding- en schoenenwinkels en ook op zondag kun je terecht in het warenhuis Corte Inglés. Als je geluk hebt, ontmoet je de voormalige koningin Sofía op de parfumafdeling. Restaurants en bars daarentegen zijn schaars. Aan het einde van de kaarsrechte straat die in de jaren 40 in de oude stad is uitgehouwen, ligt het warenhuis C&A, waar je voor relatief lage prijzen kleding kunt kopen.

Voetgangerszone Jaime II.

Zoals bekend splitst de smalle straat zich niet ver van de Plaça Major schuin af, waar je meestal kleinere kledingwinkels of eilandsouvenirwinkels vindt. De ene of de andere traditionele "oma-winkel" zoals het overkoepelende etablissement "Paraguas" laat menig toerist geestelijk opbloeien. Wie van sneeuwwitte Ibiza-kleding houdt, vindt zijn gading in meerdere winkels op Jaime II.

Voetgangerszone Sindicat

Hier vind je souvenirwinkels voor niet al te grote portemonnees, maar ook verschillende apotheken en een heuse hoedenwinkel waar je zelfs Panama "sombrero's" kunt kopen. Er zijn ook bakkerijen, waarvan er één zelfs een glazen vloer heeft waardoor er zicht is op de werkruimtes.

Voetgangerszone Sant Miquel

In wat waarschijnlijk de meest bekende toeristische "Peatonal" is, kunt u chique ondergoed ("Intimissimi"), Argentijnse empanadas, "Desigual" handtassen en modeaccessoires van het merk "Custo" uit Barcelona inslaan. Parfumwinkels zijn ook te vinden in Sant Miquel. Als café valt de cappuccino met de grote binnenplaats op.

Voetgangerszone Olmos

Wie goedkope goederen van de Chinezen wil kopen of denkt aan het kopen van douchekoppen of handdoeken in een traditionele winkel, zit in de vrij eenvoudige straat tussen Plaça d'Espanya en Rambla goed. Tussendoor kun je in het restaurant "Las Muns" zoete empanada's kopen en verorberen, schuin tegenover pizzeria's. Er zijn een aantal drukkerijen, waar je kopieën kunt laten maken in een heel retrostijl.

Boulevard Borne en omgeving

Naast Avenida Jaime III. Hier vind je de duurste winkels van de stad. Bij Bulgari en in de Relojería Alemana kun je juwelen en dure horloges kopen, er zijn tassen bij Louis Vuitton, bij Massimo Dutti, Zara en H&M kun je soms best goedkope kleding kopen. In enkele cafés met fijne zitjes midden in de Borne kun je na het shoppen even bijkomen met uitzicht op twee fonteinen (Plaça de la Reina en Plaça Joan Carles). Over McDonalds hoeven we het niet te hebben.

Plaça Chopin en omgeving

Rondom het plein zijn veel kleine en soms vrij dure winkeltjes. De winkel "Puzzles", waar je allerlei behendigheidsspellen kunt kopen, is het vermelden waard als origineel kleurrijk punt. Er zijn hier ook galerijen. Bij bakkerij Santo Cristo kun je tijdens het shoppen een ensaimada in je mond stoppen.