Costa de los Pinos Mallorca stranden

Aan de noordoostkust van het eiland Mallorca ligt een reeks stranden die het toeristencomplex Costa de los Pinos vormen. Deze stranden liggen in de gelijknamige urbanisatie tussen Cala Ratjada in het noorden en Cala Millor in het zuiden en behoren tot de gemeente Son Servera. De populaire toeristische stad Cala Millor ligt op ongeveer 3 km van Costa dels Pins en het dorp Son Servera op ongeveer 4,5 km afstand.

Gebied en plaats Costa de los Pinos
Costa de los Pinos wordt ook Costa dels Pins genoemd en betekent vertaald "dennenkust". Het is een zone van kleine baaien die zich in de urbanisatie Costa de los Pinos bevinden en een groot toeristisch complex vormen.

De plaats zelf strekt zich uit aan de voet van een indrukwekkend berglandschap, het hele gebied is begroeid met dennen, tamarisk en jeneverbes. Costa dels Pins is niet langer een geheime tip in het toeristische oosten van Mallorca, maar is grotendeels gespaard gebleven door toeristen. Naast een enkel hotel zijn er vooral luxe villa's, van Duitse en Spaanse zakenmensen en mensen uit de showbusiness.

Het belangrijkste strand van Costa de los Pinos heet Na Marsals; het heeft een lengte van ongeveer 700 m en een breedte van ongeveer 20 m en bestaat uit goudkleurig zand en grove kiezelstenen. Vanaf het strand hebt u een prachtig uitzicht op het kristalheldere, schone water van de Middellandse Zee. Aangezien er slechts één hotel in Costa de los Pinos is, is het strand zelfs in het hoogseizoen nooit overvol. De baai wordt goed beschermd door de bergketen en is daarom erg populair bij gezinnen met kinderen.  De kleintjes hier hebben uitstekende omstandigheden om in het zand te spelen en om in het ondiepe stromende water te spetteren. Op het strand Na Marsals kunnen ook de naturisten afgelegen, rustige en eenzame plekken voor zichzelf vinden.

Direct aan het hoofdstrand van Costa de los Pinos Na Marsals zijn er meer stranden die het toeristencomplex Costa de los Pinos vormen. Deze stranden zijn onder andere: Es Ribell, Port Vell, Port Roig, Platja des Rajoli. Sommige van deze stranden bestaan uit vrij grof grind en zijn daarom niet zo druk als het naburige Cala Bona en Cala Millor.

Alle stranden zijn uitnodigend met azuurblauw, kristalhelder water om te zwemmen. Op sommige secties is naturisme mogelijk. Het zogenaamde strand Platja Torrent des Morts is een bezienswaardige plek, die niet geschikt is om te zwemmen. Hier vindt u slechts een paar stenen, die zijn begroeid met algen en naar de zee leidt een trap.

De meeste strandgebieden van Costa de los Pinos worden grotendeels gespaard door toerisme en bieden geen faciliteiten, alleen op het hoofdstrand kunt u strandstoelen huren. Er is ook een douche, evenals het restaurant "Sa Rotja" in de buurt van het strand, dat snacks, drankjes, koffie, cake, ijs en goede visgerechten aanbiedt.