Watersport en waterpret op Mallorca


Surfen, zeilen, stand-up peddelen, duiken, watersporten zijn het hele jaar door populair op Mallorca.

Adrenalinejunkies razen over de golven op een kiteboard of testen de grenzen van hun kunnen in canyoning. Als u het rustig aan wilt doen, kunt u de kust verkennen door te peddelen of een boottocht te maken.

Aan de wind: Zeilen op Mallorca

Zeilboot voor de kust van Mallorca

Het zachte gekletter van de zeilen als er een zacht briesje over het water waait, is een bekend geluid in de jachthavens van Mallorca. Bij het zien van de witte rompen op het turquoise water verlangen sommige vakantiegangers naar een zeiltocht waarbij de wind door hun haren waait en witte nevel onder de kiel spat. Op Mallorca kan dit project gemakkelijk in de praktijk worden gebracht.

In tal van jachthavens bieden organisatoren zeiltochten aan in de kustwateren. Als je wilt, kun je zelf aan boord actief worden en de bemanning ondersteunen met keermanoeuvres en het anker laten vallen in afgelegen baaien. Niet alleen enkelrompschepen worden gebruikt om te zeilen op Mallorca. Zeilen met een catamaran behoort ook tot de mogelijkheden en sommige zeilscholen bieden cursussen aan in verschillende moeilijkheidsgraden.

Waterpret op de golven: wind- en kitesurfen

De baai van Alcúdia en de baai van Pollença zijn de hotspots voor kitesurfen op Mallorca. Gebruinde watersporters zitten in de cafés en strandtentjes te genieten van een cappuccino of een ijskoud energiedrankje terwijl in de verte de kleurige zeilen in de lucht dansen. Aan de noordkust van het Balearen-eiland zijn er constante windcondities en kitesurfers hebben ze nodig om de toppen van de golven te berijden. Verschillende delen van de kust zijn geschikt om te windsurfen op Mallorca. Hoewel de baai van Alcúdia een populair surfgebied is, zijn watersportliefhebbers ook te vinden in de baai van Palma en op het strand van Es Trenc.

Kleurrijke onderwaterwereld: duiken en snorkelen

fascinerende onderwaterwereld van Mallorca

Het is een betoverende ervaring om gigantische tandbaarzen, scholen zeebrasem en rode en gele zeebrasems in hun natuurlijke habitat onder het wateroppervlak te zien. Duiken op Mallorca laat deze wens uitkomen. Steeds meer vakantiegangers kiezen tijdens hun vakantie voor een duikcursus. Het hoogtepunt van de training is een ervaring waar de deelnemers van dichtbij kennis maken met barracuda's, inktvissen en zeeanemonen. Waterratten krijgen even spectaculaire inzichten in de Mallorcaanse onderwaterwereld tijdens het snorkelen op Mallorca. Vooral de steile kliffen in de baaien zijn soortenrijke ecosystemen met een verscheidenheid aan dieren.

Actie en avontuur: canyoning en diepzeevissen

Iedereen die van spanning houdt en niet bang is om berekende risico's te nemen, vindt voldoening in canyoning op Mallorca. De combinatie van waterpret en klimavontuur heeft voor velen een heel bijzondere aantrekkingskracht. De deelnemers volgen het pad van het water door diep uitgesleten kloven in het Tramuntana-gebergte. Middeldiepe plassen water moeten worden overgestoken, rotsblokken worden beklommen en steile hellingen worden overwonnen door te abseilen. Sommige outdoor-organisatoren bieden rondleidingen aan onder begeleiding van een lokale gids. Vissen op Mallorca is niet minder spannend. Vooral een diepzeevistocht belooft veel actie. Deze vrijetijdsactiviteit wordt "Big Game Fishing" genoemd en het is niet ongebruikelijk dat de deelnemers grote tonijn of zwaardvis aan land brengen.

Met stand-up peddelen heeft zich een nieuwe vrijetijdsbesteding voor gezinnen op Mallorca gevestigd, die zijn oorsprong vindt in de VS. SUP is de afkorting voor deze watersport. Rechtopstaand op een plank en uitgerust met een peddel gaan outdoor-activisten op ontdekkingstocht in de kustwateren. Kajaktochten op Mallorca zijn een alternatief. Ontspannen en stressvrij vaar je langs kliffen, stranden en baaien. Waar je maar wilt, pauzeer en trek de lichtgewicht boot uit het water.

Boottochten en rondvaarten zijn erg populair op het Baleareneiland. Of u nu met een speedboot naar het eiland Cabrera gaat, deelneemt aan een dolfijnensafari of de kust van Mallorca verkent als onderdeel van een jachtcharter, het is aan u.