Alcudia tips

Mallorca heeft enkele van de langste stranden van de Balearen, dus het is een geweldige bestemming voor gezinsvakanties en totale ontspanning onder de mediterrane zon. Maar als u geen zin heeft om in de warme zee te peddelen of languit op een ligstoel te liggen, vindt u in Alcudia genoeg andere dingen om u te vermaken, wat uw stijl ook is.

De eenvoudige geneugten van uw favoriete drankje nippen met uitzicht op een trendy jachthaven, verdwalen in een doolhof van middeleeuwse straatjes en een ritje maken in een schilderachtige oude tram kunnen hoogtepunten van uw vakantie zijn. Of misschien heb je zin in een avondje uit in een van de beroemde nachtclubs van Mallorca?

Waar u ook zin in heeft, het wordt aangeboden in de populaire badplaats Alcudia.

Super Alcudia

Een van de meest populaire plekken aan deze kant van het eiland voor een vakantie op Mallorca is de prachtige badplaats Alcudia. Deze populaire bestemming, genesteld tussen het glorieuze platteland van Mallorca en het diepblauwe water van de Middellandse Zee, biedt gezinnen, stellen en groepen een iets meer ontspannen sfeer. Een gemakkelijke benadering van het leven maakt het aantrekkelijk voor iedereen die gewoon zijn teenslippers uit wil doen en wil relaxen. Dat bekroonde strand heeft waarschijnlijk veel te maken met het vrolijke gevoel van Alcudia, maar als je onder de oppervlakte duikt, zul je ontdekken dat er veel meer is in deze stad dan op het eerste gezicht lijkt.

Middeleeuwse wonderen

De stad vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen, en de wirwar van kronkelende geplaveide straatjes en mooie architectuur vat de oude charme van de stad perfect samen. Ga verder terug in de tijd en je vindt Romeinse ruïnes, waaronder een theater en zelfs een hele Romeinse stad!

Spring binnen in een van de lokale restaurants en u kunt het erfgoed proeven, dankzij de traditionele gerechten die vandaag de dag nog steeds een groot deel uitmaken van de Mallorcaanse cultuur. Gewoon rondslenteren is een geweldige manier om een ​​dag door te brengen, en naast tal van andere dingen om te doen in Alcudia, maakt het deze charmante locatie vol plezier en interesse voor iedereen.

Natuurwonderen

Maak een korte trip naar het natuurreservaat S'Albufera voor een dagje vogels spotten. Deze rustige plek is perfect voor een romantische wandeling tussen de zandduinen, of voor natuurliefhebbers om enkele van de zeldzamere planten en dieren van het eiland te zien. Kijk uit naar de schattige kleine hagedissen die zonnen op de rotsen!

Familie dagjes uit

Als je het gezin bij je hebt en dingen wilt doen in Alcudia waar iedereen blij van wordt, dan heb je geluk! Kies Alcudia als uw vakantiebasis en u bent slechts een paar minuten verwijderd van het enige waterpark in het noorden van Mallorca, het prachtige Hidropark. Met schuimglijbanen, kamikazes en de duizelingwekkende wendingen van The Spiral, zul je deze gezinsvriendelijke attractie geweldig vinden. Blijft u liever droog dan heeft het park een 54-holes supergolfbaan, paintball, springkastelen voor de kleintjes en trampolines.

Voel je je wat energieker? Waarom huurt u geen fietsen voor het hele gezin en trekt u de heuvels in? Fietsen is enorm populair op Mallorca, en de paden en paden brengen je naar de meer afgelegen plekken waar je echt de natuurlijke schoonheid van het noorden van Mallorca kunt ontdekken. Ga voor de kust op een boottocht vanuit Puerto de Alcudia, en als je veel geluk hebt, zie je misschien wel de lokale dolfijnen in hun natuurlijke habitat!

Eten in Alcudia

Of je nu een eenvoudige lunch of een lekker avondmaal wilt, je zult verwend worden in Alcudia, want er zijn geweldige eetgelegenheden in zowat elk deel van de stad. De oude stad staat vol met lokale restaurants en cafés, dus neem een ​​pauze van sightseeing of winkelen en kies een stoeptafel waar je mensen kunt kijken terwijl je je tegoed doet aan een bord arroz brut, Mallorca's versie van paella.

Als u zelf op vakantie bent of een picknick op het strand wilt, hebben de enorme markten op dinsdag en zondag alles wat u nodig heeft (kijk uit voor de chorizo-achtige sobrasada-worstjes), of u kunt een bakkerij binnenstappen om wat bocadillos (gevulde broodjes) te kopen.

U zult merken dat de sfeer tijdens het eten heel anders is bij de jachthaven in Puerto de Alcudia. Hier bevinden zich de meest stijlvolle restaurants en de beste uitzichten. Voor een speciale maaltijd kunt u uzelf trakteren op de caldereta de lanosta, een kreeftenstoofpot die hier op veel van de vismenu's staat. Andere smakelijke Mallorcaanse specialiteiten zijn onder meer tumbet, een gerecht met gebakken groenten, en ensamaida, een gebakdessert.

En als je genoeg hebt van tapas en zin hebt in een voorproefje van thuis, of ergens anders ter wereld, dan heeft de levendige Bellevue-strip een grote keuze aan internationale menu's. Het diner is hier een goed startpunt voor een leuke avond vol bar-hoppen en uitgaan, mocht je daar zin in hebben.

Alcudia is niet alleen een badplaats, waar u kunt genieten op het strand en taps eten. Alcudia is ook opwindend als de zon ondergaat en de drankjes beginnen te stromen. Hoewel Magaluf vaak wordt aangeprezen als feestcentrum op het eiland, heeft het nachtleven van Alcudia ook veel te bieden met een assortiment aan bars en clubs voor elke gelegenheid of voorkeur.

Sommige bars in Alcudia zijn een uitstekende plek om te ontspannen en tot rust te komen met een drankje terwijl u met vrienden en familie naar de laatste voetbalwedstrijd kijkt in een van de vele populaire sportbars met een Brits thema. Linekers Bar, Legends en Joker's Irish Pub spelen al je favoriete deuntjes en live games tot diep in de nacht.

Als je de hele nacht op zoek bent naar spanning, dan zullen de clubs in Alcudia u waar voor uw geld geven  met een bruisend avondje uit. In het Bananas Disco Complex is een levendige strip van bars en clubs, waaronder La Nit en Unik, trendy bars met een decor dat bij de cocktails past.

Als je meer van dansen houdt, ga dan naar de Banana Club voor thema-avonden en gekke feesten of 5 Glops voor een echte Latin-ervaring met salsadansen en Spaanse reggaeton. Een van de grootste clubs in de omgeving, waardoor het nachtleven van Alcudia een bezoek waard is, moet Menta zijn. In deze grote nachtclub in het noordwesten van Mallorca gaat het feest tot diep in de ochtend door. Met vier bars, een enorme dansvloer en enorme LED-schermen is Menta de beste plek in Alcudia.

Eervolle vermeldingen moeten gaan naar de beroemde bars van Shamrock en Mucky O'Marras, die de stad het hele jaar door draaiende houden met live-entertainment en de meeste dagen muziekbands en optredens bieden.

Houd je meer van een gemixte muziekavond, dan is Apels Music Pub een prima plek voor een avond vol afwisseling. Knipperende neonlichten en een constante verandering van genres houden je scherp in Apels.

Om uw nachtleven in Alcudia af te sluiten, moet u een bezoek brengen aan Port d'Alcudia, waar een aantal Ierse bars en trendy plekken te vinden zijn voor een cocktail, perfect voor het einde van uw vakantie of om elke avond mee te beginnen. Prince of Wales is een bekende bar in de jachthaven voor zowel toeristen als de lokale bevolking, die je niet mag missen.

Als de oudste stad van Mallorca vindt u tijdens uw bezoek aan Alcudia tal van historische gebouwen. Zorg ervoor dat u tijdens het verkennen van de smalle straatjes de tijd neemt om de kerk van St. Jaume te zien, een neogotisch gebouw in het hart van de oude stad. Als u naar Alcudia rijdt, is er een kleine, gratis parkeerplaats in de buurt.

Oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw, werd de kerk herbouwd in de huidige stijl na te zijn verwoest door zware regenval in 1870. Als je bij de kerk aankomt, zie je de grote gewelfde poort, een beeltenis van St. James en een hoge bel toren, de thuisbasis van de oudste klok van Mallorca die dateert uit 1309.

Als u de kerk van St. Jaume binnenstapt, ziet u de gewelfde plafonds, glas-in-loodramen en het lange enkele schip. Kijk uit voor het gotische altaar, de middeleeuwse muurschilderingen, het gerenoveerde orgel en de marmeren trap die naar het balkon boven de hoofdingang leidt. Er zijn een aantal kapellen aan beide zijden van de kerk, waaronder de Sint-Jozefkapel, de Sint-Sebastiaankapel en de doopkapel. Als u een dienst wilt bijwonen, is er dagelijks een mis om 19.30 uur.

Nadat je de binnenkant hebt verkend, ga je naar het parochiemuseum om voorwerpen uit de oude kerk te bekijken. Blader door foto's, houtsnijwerk en gewaden, samen met een 14e-eeuwse kelk. Ga dan terug naar buiten om de rest van de oude binnenstad van Alcudia te verkennen, inclusief de Jakober Art Foundation en tuinen.

Fietsen is erg populair in Alcudia, en een van de beste routes voor een rustige fietstocht tijdens de vakantie is het fietspad naar het natuurreservaat S'Albufera bij Playa De Muro. Het reservaat is vredig en vol met dieren in het wild en de lagunes en duinen voelen een wereld verwijderd van de zachte drukte van Alcudia. Als je van vogels spotten houdt, vergeet dan je verrekijker niet; je weet nooit wat je zou kunnen zien.

U kunt ook een fiets gebruiken om Alcudia zelf te verkennen, het omliggende platteland in te trekken om te genieten van het mooie Mallorcaanse landschap of op zoek gaan naar een verlaten strand.

Voor hardcore fietsers die een langere rit willen, zijn er allerlei geweldige routes, zowel in het gebied rond Alcudia als in heel Mallorca. De mix van uitdagende heuvelbeklimmingen en ontspannen kustwegen zal het interessant houden.

Het aanbod aan fietsen dat u in Alcudia kunt huren, is uitstekend, of u nu een paar uur of een paar dagen op pad wilt. Als u veel grote ritten plant en goed voorbereid wilt zijn, kunt u uw fietshuur voor uw vakantie regelen, , of u kunt zelfs uw eigen fiets meenemen als u dat wilt.

U kunt geen leuke gezinsvakantie hebben zonder een bezoek aan een waterpark, en u hoeft niet ver te gaan om dit te vinden. De spanning van Hidropark ligt op slechts ongeveer 10 minuten van Alcudia, dus het is een gemakkelijke optie voor een dagje uit, vooral omdat er iets is voor alle leeftijden.

Er zijn snelle waterglijbanen om uw tieners te plezieren, kleinere glijbanen om de kinderen te vermaken en een activiteitenbad voor de kleintjes, plus een schitterend golfslagbad. Mocht je op het punt komen dat je niet meer tegen een glijbaan kunt, dan kun je altijd je vaardigheden testen op de midgetgolfbaan van Hidropark voordat je terugkeert naar Alcudia.

Er is een stad in Alcudia sinds de Romeinen hier waren, maar de oude stad van vandaag is een beetje nieuwer dan dat; slechts een paar honderd jaar oud. Het is omgeven door middeleeuwse muren, waar je langs kunt lopen om neer te kijken op de daken en steegjes. Dit wirwar van geplaveide straatjes is de plek om een ​​gevoel te krijgen voor de lokale cultuur, met de beste tapas in Alcudia, bruisende pleintjes en allerlei marktkraampjes die de geplaveide straten vullen op dinsdag- en zondagochtend.

U kunt meer te weten komen over de geschiedenis van Alcudia tijdens een begeleide wandeling, of u kunt op ontdekkingstocht gaan zoals u wilt. Waar je ook besluit te dwalen, mis de ruïnes van Pollentia net buiten het centrum niet, waar je de overblijfselen van Romeinse huizen kunt bekijken en in een Romeins theater kunt staan.

Om ze te vinden, volgt u de voetpaden vanaf de Sant Jaume-kerk. Alsof de oude binnenstad van Alcudia nog niet knus genoeg was, is het 's avonds nog mooier. De bars en restaurants worden levendig, de lichten gaan aan en de lokale bevolking en vakantiegangers mengen zich, wat bijdraagt ​​aan de charmante sfeer. Als u een onvergetelijk avondje uit wilt tijdens uw vakantie in Alcudia, moet u in de oude stad zijn.

Een bezoek aan het strand is een must als je op Mallorca bent, en er zijn maar weinig plekken die beter zijn dan Playa de Alcudia. Met zijn ongerepte witte zandstranden en glinsterende turquoise wateren, is dit een van de meest aantrekkelijke stranden die de Balaerische eilanden te bieden hebben.

Playa de Alcudia is het grootste strand van alle Balaeric-eilanden, met zeven kilometer zandstrand waar vakantiegangers van kunnen genieten. En er zijn tal van faciliteiten om uw bezoek comfortabeler te maken, waaronder strandbars en restaurants, toiletten, douches, parkeerplaatsen, ligbedden en parasols, watersporten en zelfs wifi!

Het strand van Playa de Alcudia heeft een Blauwe Vlag, een internationale prijs die wordt uitgereikt aan de beste stranden. De Blue Flag Award houdt rekening met zaken als waterkwaliteit, veiligheid en dienstverlening en milieubeheer.

Hoe bereikt u Alcudia

Het is gemakkelijk om vanuit heel Mallorca met een huurauto of bus naar het strand te gaan. Afhankelijk van je hotel of resort kun je misschien ook op een shuttle of een dagtocht naar het strand stappen. U kunt schaduwrijke parkeerplaatsen vinden langs Carretera d'Artà, de weg die parallel loopt aan de kustlijn als u naar het strand rijdt.

Met zeven kilometer zandstrand om uit te kiezen en een gemiddelde breedte van 80 meter, is het gemakkelijk om je perfecte plek op dit Mallorcaanse strand te vinden. Er is een promenade, zodat u ook met kinderwagens en rolstoelen, het strand gemakkelijker kunt  bereiken, zodat het hele gezin kan genieten van een dagje strand! Het strand Playa de Alcudia is een van de meest populaire plekken op Mallorca. Door zijn formaat voelt het nooit te druk aan.

Watersport

Als je een adrenaline-zoeker bent, kun je genoeg spanning vinden als je het strand Playa de Alcudia bezoekt. Watersporten zijn hier duikexpedities, bananenboten, kiteboarden en meer. Voor een meer rustige manier om van de oceaan te genieten, kunt u een korte boottocht maken of een waterfiets huren. Welke kant je ook opgaat naar de zee, watersporten zijn een uitstekende manier om af te koelen en meer van het strand te zien.

Restaurants en bars

Een dagje zonnen en zwemmen is een uitstekende manier om de eetlust op te wekken. Gelukkig zijn er tal van restaurants en bars in Playa de Alcudia om op reset te drukken en te genieten van een heerlijke verfrissing.

Pak een hapje, een ijsje of een drankje bij Beach Bar Balneario 3, Beach Bar Paraíso, Banana Republic Bar of een van de vele andere plekken langs het zeven kilometer lange strand. Of ga naar de haven om rond te slenteren langs tal van verleidelijke bars, cafés en restaurants. Het strand is zo groot dat je na de lunch geen problemen zult hebben om een ​​nieuwe plek te vinden om te settelen, dus pak je spullen in als de zon op zijn heetst is en zoek een schaduwrijke tafel om af te koelen en bij te tanken.