Beste reistijd Mallorca

De meeste vakantiegangers gebruiken de zomermaanden voor een strandvakantie op Mallorca. Maar milde winters met aangename temperaturen maken het Balearen-eiland het hele jaar door een reisbestemming.

De beste reistijd voor actieve vakantiegangers is in het voorjaar. Als u een trektocht door de Serra de Tramuntana plant of op een racefiets over bochtige kronkelige wegen wilt fietsen, moet u in het voorjaar een vakantie op Mallorca plannen. Dagtemperaturen tussen de 19 en 24 graden maken april en mei tot favoriete vakantiemaanden.

De Middellandse Zee is nog geen zwemtemperatuur, maar tijdens een strandwandeling kun je met je voeten door het tot 17 graden warme water waden. De meeste winkels en hotels in badplaatsen als Alcúdia, Cala Millor, El Arenal en Cala Ratjada gaan in april weer open. In het voorjaar profiteert u van lage prijzen voor vakantiewoningen en vakantiewoningen. Vanaf juni, met de start van het hoogseizoen, stijgen de prijzen voor accommodatie op het Baleareneiland merkbaar.

Zomer: Beste reistijd voor strandvakantiegangers

Het hoofdseizoen op Mallorca begint in juni, wanneer de dagtemperaturen al rond de 30 graden komen en het water van de Middellandse Zee is opgewarmd tot 21 graden. In juli en augustus kunt u tot 10 uur zon per dag verwachten. In de periode van het jaar met de minste regenval komen zonaanbidders en waterratten naar het eiland, die hun zwemvakantie doorbrengen op de fijne zandstranden.

Mallorca wordt druk in juli en augustus. De meeste hotels, pensions, vakantiehuizen en appartementen zijn volgeboekt. Deze omstandigheid is ook te wijten aan het feit dat reisbestemmingen als Turkije, Tunesië of Egypte voor veel vakantiegangers te onveilig zijn geworden. In de zomer liggen de dagelijkse temperaturen op Mallorca constant tussen de 30 en 35 graden. De hoogste watertemperaturen worden gemeten in augustus, wanneer het zeewater opwarmt tot waarden tot 25 graden.

Contrastrijk programma in de winter

In de winter biedt Mallorca een contrast met het turbulente leven van de zomermaanden. De bruisende vakantieoorden vallen in een diepe slaap en de meeste winkels en restaurants blijven gesloten. De winter is de beste tijd om te reizen voor mensen die de eenzaamheid op de stranden en in de bergen van Mallorca op prijs stellen. Met dagtemperaturen tussen 12 en 17 graden nodigen de golfbanen, die het hele jaar door geopend zijn, uit tot een balletje slaan voor een droomdecor. Sneeuw valt maar uiterst zelden en met het begin van de amandelbloesem in februari veranderen hele gebieden in een roze bloemenzee.

Ontspannen vakantie in het laagseizoen

Half/eind september hebben de grote stromen toeristen Mallorca verlaten en keert de rust stilaan terug in de vakantieoorden. Tot oktober liggen de watertemperaturen in de Middellandse Zee nog steeds boven de 20 graden en is zwemmen en snorkelen mogelijk. Wissel een paar dagen strand voor een sightseeing- of shoppingtour in het oude centrum van Palma.

Terwijl in de zomer zinderende hitte heerst in de smalle straatjes, zijn de temperaturen in de herfst aangenaam nazomerwaarden. Fietsverhuurstations zijn op de meeste plaatsen open tot begin november. Huur een mountainbike of een toerfiets en verken de betoverende kustgebieden tijdens fietstochten. Met het begin van het laagseizoen dalen de prijzen in hotels en restaurants. Vakantiehuizen en appartementen zijn ook beduidend goedkoper dan in juli of augustus.