Baaien Mallorca te voet ontdekken


Voor wandelaars: U kunt deze baaien op Mallorca te voet ontdekken

Mallorca heeft landschappelijk veel te bieden: kilometerslange zandstranden, spectaculaire uitzichtpunten, stuwmeren, het Tramuntana-gebergte en verborgen baaien die het ontdekken waard zijn, vooral in het laagseizoen. Een daarvan is de Cala Varques.

Ver weg van het massatoerisme, hotels, restaurants en cafés, is de baai alleen te voet bereikbaar. Een dicht begroeid bos omringt de verborgen Cala, die in het oosten van het eiland bij Porto Cristo ligt en zo ook in de zomer voor schaduw zorgt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het strand vooral populair is bij gezinnen met kinderen. De baai wordt omlijst door twee rotsachtige voorgebergten die begroeid zijn met lage mediterrane macchia, dennen en steeneiken. De volgende grotere stad Cales de Mallorca ligt op bijna vier kilometer van de baai.

Met een huurauto is de toegang via de MA-4014-weg die Porto Cristo met Portocolom verbindt. Ten zuiden van de afslag naar Manacor gaat een onverharde weg van de weg af en eindigt na ongeveer 1,5 km bij een afgesloten hek. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen naar het strand van Cala Varques. Als alternatief is de baai ook per boot te bereiken.

Es Caragol-strand

Een ander ongerept strand midden in de natuur ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland. Als je echt helemaal wilt ontsnappen aan het dagelijks leven, dan is het strand van Es Caragol de plek voor jou. Mobiele telefoonontvangst is hier niet aanwezig! De dichtstbijzijnde steden zijn Ses Salines en Colònia de Sant Jordi.

Vanaf het ongeveer 500 meter lange witte zandstrand met zijn turkooisblauwe water heb je uitzicht over de hele zuidkust tot aan Palma. Iedereen die een reis naar deze afgelegen baai plant, moet zelf voldoende proviand meenemen. Er zijn daar geen strandtenten, restaurants, cafés of openbare toiletten. Ook strandstoelen en parasols worden niet verhuurd.

Parkeren is mogelijk op de toegangsweg naar de vuurtoren van Ses Salines. Vanaf daar is het 25 tot 30 minuten lopen over een onverhard, rotsachtig pad. In de verte zie je het fijne zandstrand al liggen.

Strand van Coll Baix

Platja des Coll Baix is ​​een kiezelstrand aan de noordkust bij Cap de Menorca op het schiereiland Victòria. Het 220 meter en ongeveer 50 meter brede strand ligt in een natuurlijke omgeving en is vooral populair bij wandelaars. Het strand behoort tot een natuurgebied.

De kleine baai tussen de uitlopers van de 342 meter hoge Puig des Boc en de Cap de Menorca, aan de zuidwestelijke rand waarvan de Platja des Coll Baix ligt, wordt toegewezen aan de baai van Alcúdia. Het strand wordt omgeven door hoge kliffen en turkoois water, dat bijzonder geschikt is om te snorkelen.

U kunt Playa Coll Baix per boot vanuit Alcúdia of te voet bereiken. Er zijn twee opties: u parkeert uw huurauto in de buurt van de rustplaats Collet des Coll Baix en loopt ongeveer 30 tot 45 minuten naar het strand. Als alternatief bestaat de mogelijkheid van een meerdaagse wandeling, die u van de Ermita de la Victoria via de Mirador de Penya des Migdia en de Talaia d'Alcúdia naar Playa Coll Baix brengt.