Mallorca vliegveld bus Paguera


Vanaf 1 april is het mogelijk om vanaf de luchthaven van Mallorca rechtstreeks met de bus naar het zuidwesten te gaan. De zogenaamde Aerotib-bus rijdt eerst over de ringweg van Palma en vervolgens over de snelweg richting Andratx tot aan de afslag Portals Nous. Daar draait het en passeert de volgende steden: Costa d'en Blanes, Son Caliu, Palmanova, Magaluf, Santa Ponça en Peguera. Lijn A11 eindigt in Camp de Mar.

Naarmate het seizoen nadert, worden meer Aerotib-lijnen opnieuw geactiveerd: de A42 leidt naar Cala Bon via Porto Cristo, Sa Coma en Cala Millor. Bussen van lijn A32 gaan eerst naar Alcúdia, vervolgens naar Playa de Muro en eindigen in Can Picafort. De A51 verbindt de luchthaven met Santanyí, Porto Petro, Cala Egos en Cala d'Or. Alle Aerotib-lijnen waren in de winter niet actief.

De Aerotib bussen hebben als voordeel dat je niet naar Plaça d'Espanya in het centrum van Palma hoeft om over te stappen op normale TIB bussen. Met hen kun je bijna elke plek op het eiland bereiken. De TIB-bussen zijn het hele jaar gratis voor bewoners van het eiland, net als de treinen.