Populaire bestemmingen Mallorca

Bent u klaar voor het eiland Mallorca? De volgende vakantie zou naar Mallorca (zie kaart) moeten gaan? Het maakt niet uit of dit uw eerste vakantie naar Mallorca is of dat u uw hart al jarenlang hebt verloren aan het zonnige eiland. Toch weet u niet naar welke plaats of regio dit keer uw bestemming zal worden. De volgende stappen zijn altijd handig bij het plannen van uw vakantie en het voorbereiden van uw reis.

Welke regio is de juiste?
Mallorca heeft zijn zeer specifieke regio's, waarvan sommige heel verschillend zijn. Afhankelijk van uw voorkeur en keuze, kan dit uw beslissing sterk beïnvloeden. Hoewel het eiland "slechts" 98 kilometer van west naar oost meet, biedt Mallorca ondanks zijn geringe afmetingen een maximale variëteit.

Als u van een strandvakantie in een metropool houdt, dan moet u in Palma blijven. Stranden vindt u langs alle kusten van het eiland Mallorca, maar het meest geschikt om te zwemmen zijn waarschijnlijk de stranden in het zuidoosten. Wandelaars vinden uitdagend terrein in de bergen van het Tramuntana-gebergte in het noorden. Het noordwesten charmeert met prachtige dorpjes, kustlijnen en landschappen. De typische windmolens vindt u vooral in het zuiden.  Natuurlijk, zoals altijd, is er niet alleen zwart en wit. In het noordwesten vindt u ook pittoreske baaien en ook in het midden, in het centrum van het eiland is er een berg om te beklimmen (Puig Randa). 

Hoe maakt u dan de beslissing en de juiste keuze?
Is een goede infrastructuur bij u in de buurt belangrijk? Zorg er dan voor dat u niet te ver van grotere plaatsen boekt, zodat u alle dagelijkse benodigdheden in de buurt heeft.  Niet altijd zijn de vakantiehuizen op het strand ook de mooiste. Het is misschien de moeite waard om te verblijven in een appartement of hotel in de tweede of derde parallelweg vanaf het strand, rustiger en vaak mooier voor dezelfde prijs.

Wilt u privacy en rust in de natuur? 
Een landelijk hotel of een individueel landhuis. Bedenk dat deze landhuizen zich vaak buiten het dorp in het midden op het platteland bevinden. Huurauto's zijn verplicht. Als u dicht bij de luchthaven wilt blijven om uw huurauto te sparen, houdt rekening met het feit dat er elke dag op het vliegveld van Palma meer dan 800 vliegtuigen starten en landen tijdens het hoogseizoen.

Om het u gemakkelijk te maken heb ik de populaire bestemmingen op Mallorca, voor u op alfabetische volgorde gezet, via de link vindt u meer info omtrent de bestemming en kunt u direct op zoek gaan naar uw favoriete accommodatie. Overtuig u van de prijs, door uw gevonden accommodatie via de aanbieders op deze pagina te vergelijken..

Alcudia                                Can Pastilla                                           Playa de Muro

Arta                                      Canyamel                                              Playa de Palma

Ca'n Picafort                       Colonia de Sant Jordi                           Port de Pollenca

Cala Bona                            Deiã                                                         Port de Soller

Cala Mayor                         El Arenal                                                 Portals Nous

Cala Mesquida                    Felanitx                                                   Porto Colom

Cala Millor                          Magaluf                                                   Porto Cristo

Cala Ratjada                       Paguera                                                   Sa Coma

Cala d'Or                             Palma de Mallorca                                 Santa Ponsa

Callas de Mallorca              Palmanova                                              s'Illot